Tratament naturist pentru oxiuri

Tratament naturist pentru oxiuri

Infecția cu oxiuri este una din cele mai populare infecții parazitare la copiii de vârstă școlară. Oxiurii sunt viermi mici și subțiri care infectează intestinele și colonul. O cauză principală este igiena precară a mâinilor, care crește riscul de infectare și de reinfectare.

Un copil cu oxiuri va infecta cel mai probabil și pe ceilalți din casă. Paraziții ajung rapid în sistemul digestiv și își depun ouăle în pliurile de piele din apropierea anusului.

Tratament naturist pentru oxiuri: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

Există cazuri în care oxiurii sunt asimptomatici, de aceea toate persoanele din casă trebuie să facă analize. Iată explicația pentru care unul din simptomele oxiurilor este senzația de arsură și mâncărime severă în zona anală.

Tratament naturist pentru oxiuri

Trebuie să știți că remediile naturiste nu sunt susținute științific și cu siguranță nu sunt prima linie de tratament. Un remediu poate funcționa la o persoană, sau poate fi complet ineficient la altă persoană.

Oxiurii sunt contagioși, de aceea o persoană infectată trebuie să meargă la medic și să primească un tratament adecvat. Dacă însă decideți să vă tratați la domiciliu, iată câteva din cele mai populare remedii naturiste pentru oxiuri:

• Usturoi. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, poate împiedica viermii să depună mai multe ouă. Poate fi folosit atât intern, în doze mici, cât și extern – sub forma unui unguent.

Se zdrobesc câțiva căței de usturoi cruzi și se pasează sub forma unei paste. Se amestecă apoi cu o cantitate mică de ulei vegetal. Se înmoaie un tifon curat în compoziția obținută și se aplică pe zona anusului. Acest remediu este contraindicat persoanelor cu pielea sensibilă, iritată, lezată, inflamată sau cu hemoroizi.

• Ulei de cocos. În mod neașteptat pentru un ulei vegetal, uleiul de cocos este înzestrat cu proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale.

Poate fi util și împotriva oxiuri. Se poate utiliza intern – se ia câte 1 linguriță în fiecare dimineață, dar și extern – se aplică o cantitate mică pe regiunea anală și se masează pielea.

Cumpără de aici:

[products ids=”6564″ orderby=”date” columns=”4 order=”desc”]

• Morcovi. Se spune că morcovii cruzi pot ajuta corpul să elimine mai ușor viermii intestinali, datorită conținutului lor bogat în fibre. Fibrele stimulează digestia și facilitează evacuarea scaunelor.

• Ceai de pelin. Câteva studii au arătat că pelinul ar putea fi util în infecțiile cu paraziți. Cel mai des este consumat sub formă de ceai sau tinctură. Tratamentul nu trebuie să depășească 4 săptămâni.

• Semințe de dovleac. Sunt un remediu popular pentru viermii intestinali încă din secolul al IX-lea.

Conțin cucurbitacină, un compus care combate paraziții interni. Semințele de macină și se amestecă apoi cu puțină apă, cât să rezulte o pastă. Aceasta se consumă ca atare.

Copiii trebuie să se spele cât mai des pe mâini cu apă fierbinte și săpun și să aibă unghiile tăiate. Roaderea unghiilor este un factor de risc pentru infecțiile cu viermi intestinali. Dacă există o persoană cu viermi în casă, trebuie spălate lenjeriile de pat și lenjeria intimă, inclusiv hainele în apă fierbinte.

Dacă remediile naturiste nu funcționează și simptomele persistă, trebuie să mergeți cât mai repede la medic. Alte semne care urgentează vizita la medic sunt crampele stomacale și urinare sau scaune cu sânge.

Dacă luați tratamentul recomandat de medic, simptomele vor ceda în circa 3 zile. Însă riscul de contaminare a altor persoane este încă mare pentru următoarele 3 săptămâni.

Surse bibliografice:

1. Shannon Johnson, Debra Rose Wilson, Treatment and home remedies for pinworms, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322714.php#medical-treatment
2. Jerisha Parker Gordon, Debra Rose Wilson, Can Home Remedies Treat Pinworms? Healthline: https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-pinworms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *