Dacă ai ajuns aici, înseamnă că ești interesată să afli mai multe despre unguentul de cătină, sau chiar să achiziționezi un astfel de produs pentru beneficiile sale.
Crema de cătină este un dar minunat pentru piele! Pe lângă faptul că o înfrumusețează și o întinerește, cătina vindecă pielea afectată. Are peste 200 de proprietăți terapeutice!
Uleiul de cătina – proprietăți
Cătina, cunoscută sub denumirea științifică „Hippophae rhamnoides” – conține o gamă variată de compuși activi cu utilizări în medicină și în industria cosmetică. Are un conținut echilibrat de acizi grași și vitamine.
Din acest motiv uleiul de cătină este deseori incorporat în produse de îngrijire a pielii. Ajută în mod deosebit la tratarea pielii uscate, descuamate, ridate sau îmbătrânire.
Se remarcă prin capacitatea de a regenera pielea și a o repara. Totul datorită conținutului unic de acid palmitoleic (Omega-7) și acid gama-linoleic (Omega-6).
Odată ajuns în piele, acidul gama-linoleic se transformă în prostaglandine – substanțe cu proprietăți antiseptice și anti-alergice, care reduc inflamațiile și procesul de îmbătrânire.
Un alt beneficiu important este că uleiul de cătină îmbunătățește circulația sângelui. Datorită acestui lucru, pielea este mai bine oxigenată, toxinele sunt eliminate din corp și uleiul pătrunde mai bine prin epidermă.
Testele în eprubetă au arătat că uleiul de cătină grăbește procesul de vindecare a rănilor. În studiile pe animale, acesta a redus inflamațiile cauzate de razele ultraviolete. Aceste beneficii s-ar putea datora acizilor Omega-3 și Omega-7.
Un studiu pe 11 bărbați tineri a arătat că uleiul de cătină (în amestec cu apă) a îmbunătățit elasticitatea pielii.
Unguent de cătină – proprietăți și beneficii
Crema de cătină are proprietăți antioxidante, regeneratoare, antibacteriene, anti-infecțioase, emoliente și cicatrizante. În plus, protejează împotriva daunelor cauzate de expunerea prelungită la soare.
O poți folosi în următoarele afecțiuni:
– piele uscată
– arsuri
– escare
– degerături
– impetigo
– stafilococul feței
– micoze
– riduri
Se aplică de 2-3 ori pe zi, pe zona de piele afectată. Faceți un test înainte pentru a exclude eventuale reacții alergice la produs.
Unguentul de cătină poate fi aplicat pe orice tip de ten. Însă este mai cu seamă benefic asupra tenului îmbătrânit sau ridat.
Dincolo de numeroasele sale aplicații la nivel extern, uleiul de cătină poate fi administrată și intern. Susține sănătatea inimii, a ficatului și a sistemului imunitar, datorită conținutului bogat în antioxidanți.
Totodată, previne diabetul și cancerul, îmbunătățește simptomele de menopauză, combate depresia, reduce inflamația și depresia.
Unguent de cătină – preț
Unguentul de cătină nu costă mult. O cutie de 20 de grame costă în jur de 6 lei. Îl poți comanda de aici:
[products ids=”4322, 3733, 3510, 10093″ orderby=”date” columns=”4 order=”desc”]
Surse bibliografice:
1. Alina Petre, Top 12 Health Benefits of Sea Buckthorn Oil, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/sea-buckthorn-oil
2. Aleksandra Zielińska and Izabela Nowak, Abundance of active ingredients in sea-buckthorn oil, Lipids Health Dis. 2017; 16: 95. Published online 2017 May 19. doi: 10.1186/s12944-017-0469-7: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438513/