Agar-agar – GELATINĂ vegetală (beneficii, mod de utilizare)

Gelatina este un ingredient de neînlocuit. Ajută la închegarea piftiei, a budincilor, a topping-urilor, a sosurilor, a jeleurilor, a cremelor.

Vegetarienii, veganii și cei care țin post, au și ei posibilitatea să preparare aceste rețete folosind un tip de gelatină vegetală.

Agar agar este o plantă folosită în special în Japonia pentru scăderea în greutate. Este de asemenea utilizată în tratamentul diabetului și a constipației. O găsim incorporată și în supozitoare, emulsii, suspensii și geluri.

Agar conține o substanță gelatinoasă care se umflă în intestin. Din acest motiv este utilizată ca laxativ. Totodată, crește sațietatea și susține pierderea în greutate.

Agar este comercializată ca înlocuitor pentru gelatina animală. Nu doar vegetarienii o folosesc, ci și adepții unei alimentații sănătoase.

AGAR-AGAR – BENEFICII

Acest tip de gelatină vegetală este extrem de bogată în nutrienți. Conține cantități mari de fibre, magneziu, fier, mangan și acid folic.

Consumul de agar îmbunătățește sănătatea digestivă, combate constipația, ajută la pierderea în greutate și la menținerea zahărului din sânge la un nivel stabil. Mai mult, gelatina agar-agar întărește oasele și previne anemia.

Nu are nici o aromă și încheagă mult mai repede decât gelatina obișnuită.

MOD DE UTILIZARE

La 500 ml de produs se folosește 1 lingură de agar agar (fulgi sau pudră), sau conform instrucțiunilor de pe pachet. Se adaugă în compoziția rece, se amestecă bine și se pune la fiert câte minute, până se încheagă puțin.

Agar-agar se găsește la magazinele naturiste, sub formă de fulgi sau pudră. Un pachet de 12 g de agar-agar costă în jur de 15 lei.

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Agar poate fi consumată în scop terapeutic cu un pahar de apă. Dacă nu este administrată cu suficientă apă, se poate umfla și bloca esofagul sau intestinul.

Agar poate înrăutăți obstrucția intestinală. Nu este indicată persoanelor cu un istoric de cancer la colon.

Bibliografie:
1. Dr. Axe, Agar Agar: The Vegan Gelatin Substitute that Promotes Satiety & Regularity: https://draxe.com/agar-agar/
2. WebMD, Agar: https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-80/agar

[products ids=”6168,7748″ orderby=”date” columns=”2″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *