BENZI pentru testarea pH-ului acasă

Testarea nivelului pH-ului din salivă și urină este deosebit de utilă pentru a ști ce modificări să facem în dietă pentru a ne îmbunătăți sănătatea.

Organismul uman poate funcționa optim doar atunci când există un echilibru între starea acidă și cea alcalină. Un corp sănătos este de regulă ușor mai alcalin.

Benzi de testare pH

Mediul acid este propice pentru dezvoltarea bolilor, în timp ce un pH alcalin împiedică apariția lor. O persoană cu un nivel scăzut al pH-ului (acid) poate avea o stare generală proastă:

– tulburări digestive și intestinale
– răceli dese
– probleme cu somnul
– creștere în greutate

Unii specialiști susțin că alcalinizarea corpului poate avea beneficii majore, inclusiv combaterea cancerului. Opinia mai multor cercetători este că celulele canceroase nu pot supraviețui într-un mediu alcalin. Mai multe informații despre aceasta puteți citi în acest articol.

În stare de aciditate crescută, organismul preia mineralele din oase pentru a reface nivelul alcalin din sânge. Acest lucru poate duce la pierderea de masă osoasă și inflamații cronice.

Benzile de testare ne pot ajuta să aflăm în 15 secunde care este nivelul pH-ului și starea noastră de sănătate.

TESTAREA URINEI:

Testul se efectuează dimineața. Se testează prima și a doua urină după trezire. Scufundați o bandă în urină și scoateți-o afară imediat. Nu trebuie să stea în urină. Scuturați-o și așteptați 15 secunde. Comparați culoarea de pe bandă cu culorile afișate în scara de pH-uri de pe spatele cutiei. Citiți valoarea pH-ului ce corespunde culorii identificate.

TESTAREA SALIVEI:

Și saliva se testează tot dimineața, sau la 2 ore după masă. Se scuipă saliva într-o linguriță, apoi se scufundă banda de testare în salivă și se scoate imediat. Se lasă 15 secunde, apoi se compară culoarea rezultată, la fel ca în cazul testului pentru urină.

INTERPRETAREA REZULTATELOR

  • pH în jur de 7.0 – arată un organism echilibrat
  • pH de 6.5 – arată un organism acid
  • pH de 6.0 – indică aciditate excesivă

Testele se fac zilnic, pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a putea controla rezultatele. Dacă pH-ul este sub nivelul 7.0, poate fi nevoie de o schimbare în dietă.

Consumați mai multe alimentele cu efect alcalinizator: apă alcalină, verdețuri (spanac, salată verde, pătrunjel), rădăcinoase (sfeclă roșie, morcovi, hrean, legume crucifere (varză, conopidă, broccoli, ridiche), usturoi, suc de lămâie.

O cutie conține benzi suficiente pentru 80 de testări și costă 87 de lei. Prețul este mult mai bun comparativ cu cel din laboratoare, unde o singură ședință costă 20 de lei.

Cumpără de aici:

[products ids=”7512″ orderby=”date” columns=”1″ order=”desc”]

Bibliografie:
Living Safe, Benefits Of Testing Your Body’s pH Levels Using An EASYpH Home Test Kit: http://livingsafe.com.au/benefits-of-testing-your-bodys-ph-levels-review-of-the-easyph-test-kit/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *