BRIOȘE din 3 ingrediente, fără zahăr și făină albă

Cele mai bune deserturi sunt fără îndoială cele care nu conțin zahăr – unul din cele mai nocive substanțe regăsite în toate produsele dulci din magazine.

Pentru a ne bucura de un desert fără zahăr, trebuie să-l preparăm în casă. Din fericire, există numeroase alternative la zahăr, mult mai sănătoase și dietetice.

Una din ele este stevia rebaudiana – un îndulcitor fără calorii, pe care îl pot consuma și diabeticii, sau xylitol (zahăr de mesteacăn). O altă variantă ar fi să folosim fructe, sucuri sau piureuri de fructe la îndulcirea deserturilor.

Cumpără de aici îndulcitor natural:
[products ids=”5188, 5190, 5186, 7696, 5202″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

O provocare și mai mare este să preparăm un desert fără făină. Consumul de făina albă, rafinată, a fost asociat cu numeroase probleme de sănătate: creștere în greutate și obezitate, diabet, boli cardiovasculare, inflamații, cancer, alergii (la gluten sau alte proteine din grâu).

Procedeele de rafinare a făinii înlătură cei mai importanți nutrienți de care corpul are nevoie: vitamine, minerale și fibre. Tărâța, sau învelișul exterior al bobului de grâu este bogat în fibre, vitamine din complexul B, minerale, proteine și antioxidanți.

Parte din centru, care rămâne în urma rafinării, conține în mare parte doar carbohidrați. Aceasta are un indice glicemic crescut.

Iată câteva motive să consumăm făină integrală și să ne ferim cât mai mult de cerealele rafinate.

BRIOȘE FĂRĂ ZAHĂR SAU FĂINĂ – REȚETĂ

Din cantitățile date veți obține 12 brioșe. Pentru o porție mai mică, reduceți ingredientele, păstrând proporțiile indicate.

Ingrediente

• 2 banane
• 2 ouă
• 500 g de brânză dulce

Preparare

Puneți ouăle într-un bol și mixați-le până își triplează volumul. Decojiți bananele și pasați-le până se fac piure. Adăugați brânza și pasați din nou, pentru a obține o pastă fină. Adăugați ouăle și mixați compoziția.

Pentru a coace brioșele, puteți folosi o tavă cu orificii speciale pentru brioșe, forme de silicon (cele mai indicate – se desprind mai ușor) sau forme de brioșe din hârtie.

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la preîncălzit la 190 de grade Celsius. Coaceți brioșele circa 20-30 de minute, sau până când devin ușor maronii pe margini.

După ce le scoateți din cuptor se vor lăsa pentru că nu conțin făină. Cu toate acestea, sunt foarte bune la gust și sănătoase.

Surse:
1. Josh Gitalis, The Dark Side of White Flour: https://www.joshgitalis.com/dark-side-white-sugar-flour/
2. Gătesc Natural, Brioșe sănătoase, fără făină și fără zahăr: https://prodieta.ro/retete/briose-fara-faina-si-fara-zahar-din-riccotta-ou-si-banane/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *