CEAI pentru HIPERTENSIUNE arterială

Tensiunea arterială este determinată de cantitatea de sânge pe care inima o pompează și rezistența la fluxul sanguin din artere. Cu cât mai mult sânge pompează inima și cu cât mai înguste sunt arterele, cu atât mai ridicat va fi nivelul tensiunii arteriale.

HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ – SIMPTOME

O persoană poate avea hipertensiune arterială de ani de zile, fără să aibă simptome. Însă chiar și în lipsa unor simptome notabile, daunele la nivelul vaselor de sânge și a inimii continuă și pot fi detectate.

Puțini sunt cei care experimentează dureri de cap, dificultăți respiratorii sau sângerări nazale. Aceste semne apar însă atunci când hipertensiunea arterială a atins un nivel periculos.

Dacă nu este ținută sub control, hipertensiunea arterială poate crește riscul unor probleme grave de sănătate, precum atac de cord sau accident vascular cerebral.

TIPURI DE HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ

Există două tipuri de hipertensiune arterială:

1. Hipertensiune arterială primară (esențială) – acest tip de hipertensiune tinde să se dezvolte treptat, de-a lungul mai multor ani; nu are o cauză identificabilă;

2. Hipertensiune arterială secundară – acest tip de hipertensiune apare de regulă brusc și produce o creștere mai mare a tensiunii arteriale decât hipertensiunea primară; poate fi cauzată de mai multe boli sau medicamente: apneea de somn obstructivă, probleme renale, tumori ale glandelor suprarenale, afecțiuni tiroidiene, defecte ale vaselor de sânge, anticoncepționale, remedii pentru răceală, decongestionante, analgezice, calmante.

FACTORI DE RISC CARDIOVASCULAR

Riscul de hipertensiune arterială crește odată cu vârsta. Este mai frecventă la bărbați până în vârsta de 64 de ani, și la femei după vârsta de 65 de ani.

De multe ori, se moștenește din familie. Persoanele cu exces ponderal sau obeze sunt mai predispuse la hipertensiune arterială, precum și cei care sunt inactivi din punct de vedere fizic.

Fumatul, consumul excesiv de sare, dieta săracă în potasiu, abuzul de alcool, stresul și anumite boli cronice pot crește de asemenea riscul de hipertensiune arterială.

CEAI PENTRU HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ

Un ceai bun pentru tensiune mare este ceaiul „Tensiune” de la Fares. Conține talpa gâștei și de păducel – două plante deosebit de eficiente în reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Are în compoziție și hibiscus, traista ciobanului, lavandă, șofrănel, troscot și frunze de măsline.

[products ids=”3731, 3857″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

Ceaiul are efecte tonice cardiace, vasodilatatoare, hipotensoare, diuretice și reglatoare asupra ritmului cardiac.

Datorită acțiunii sedative, este util în stările de hipertensiune arterială asociate cu stres, agitație sau neliniște. Talpa gâștei exercită un efect calmant asupra sistemului nervos și a inimii.

Totodată, scade colesterolul, previne depunerea de grăsimi pe vasele de sânge și reduce riscul de ateroscleroză.

Mod de preparare și administrare

Se folosește 1 plic la 200 ml de apă clocotită. Se consumă câte 3 căni de ceai pe zi, între mese. Poate fi administrat pe termen lung, fără probleme. Nu produce interacțiuni cu medicamentele. O cură trebuie să dureze cel puțin 6 luni pentru efecte vizibile.

Precauții și contraindicații

Acest ceai nu trebuie consumat de persoanele care suferă de hipotensiune arterială sau alergie la plantele incluse în formulă. Este contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Sursă: Mayo Clinic, High blood pressure (hypertension): https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-pressure/symptoms-causes/syc-20373410

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *