Ceaiuri pentru IMUNITATE

O măsură importantă de prevenire și tratarea a bolilor o reprezintă întărirea imunității. Cercetătorii încep să descopere că imunoterapia este esențială și în tratamentul cancerului.

Sistemul nostru imunitar este suficient de bine dotat și ușor adaptabil pentru a rezolvă singur problemele care apar – virusuri, bacterii, microbi și alți invadatori străini cauzatori de boli.

Ceaiuri imunitate

Cu toate acestea, apropierea sezonului rece duce la deprecierea funcției imunitare, astfel încât cei mai mulți dintre noi devenim susceptibili la diverse infecții și îmbolnăviri.

Iarna este anotimpul răcelilor, virozelor, gripei și infecțiilor respiratorii. Toate aceste afecțiuni pot fi evitate sau prevenite printr-o alimentație sănătoasă și printr-un stil de viață echilibrat (odihnă suficientă, evitarea stresului). Fitoterapia ne oferă și ea numeroase soluții de stimulare imunitară pe cale naturală.

PLANTE ȘI CEAIURI PENTRU IMUNITATE

Botanista Debra Brammer, de la Universitatea Bastyr din SUA enumeră câteva plante medicinale care pot ajuta la prevenirea și tratarea afecțiunilor iernii. Unele din ele sunt probabil deja în casele noastre.

SOC

Atât florile, cât mai ales fructele socului sunt utile în răceală și gripă. Această plantă ajută corpul să dezvolte suprafețe puternice ale mucoaselor, întărind astfel prima linie de apărare împotriva gripei și răcelilor.

[products ids=”4670, 3819, 4563,4460,3771,7897,7040,4517,3807″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

„Socul tonifică acel țesut și ajută să devină mai rezistent, astfel încât virusul să nu se poată atașa și înmulți ușor”.

Ceaiul de flori de soc este totodată diaforetic, adică induce transpirația, proces prin care ajută la eliminarea infecției. Socul crește activitatea celulelor albe de sânge care la rândul lor urcă ușor temperatura corpului, astfel încât să împiedice înmulțirea virusului.

COADA-ȘORICELULUI

Asemenea socului, coada-șoricelului are efecte diaforetice. Are totodată acțiuni antiinflamatoare și antimicrobiene. Datorită compușilor amari, ajută digestia.

Grație proprietăților astringente, reține apa în corp și întărește golurile dintre celule, încetinind astfel mișcarea virusului de-alungul țesuturilor.

Coada-șoricelului poate ameliora simptomele odată ce răceala s-a instalat deja. Ceaiul de coada-șoricelului este mai ales utilă în congestii.

MENTĂ

Menta poate fi considerată o plantă medicinală universală, adică „bună la toate”. Pe lângă faptul că relaxează mușchii încordați și reduce gazele și balonare, are și efecte analgezice prin care ameliorează durerea.

Poate fi administrată sub formă de ceai sau inhalație cu ulei esențial.

CIMBRU

Ceaiul de cimbru este un alt remediu de prim-mână în caz de răceală sau gripă. Are proprietăți antiinflamatoare și calmante. Ajută în tuse și congestie nazală.

MUȘEȚEL

Și mușețelul poate fi folosit în mai multe probleme de sănătate. Este grozav pentru sistemul respirator și pentru cel nervos. Este antiviral și antimicrobian.

Nu trebuie să uităm de echinaceea, ginseng, astragalus, ceaiul verde, ghimbir, propolis și vitamina C, care ajută de asemenea la stimularea imunității și protejarea împotriva bolilor.

Bibliografie:
Bastyr University, Seven Herbs to Support Immunity: https://health.bastyr.edu/news/health-tips/2014/08/seven-herbs-support-immunity

[products ids=”4517, 4563, 7897, 7040″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *