Continut Show
Echinacea a fost cândva unul din primele și totodată cele mai populare antibiotice naturale din lume. Studiile științifice au confirmat faptul că această plantă are proprietăți imunomodulatoare remarcabile. Echinacea crește numărul de celule albe de sânge.
ECHINACEA – PROPRIETĂȚI
Este eficientă împotriva mai multor tipuri de microorganisme dăunătoare: virusuri, bacterii, paraziți și fungi.
Are totodată efecte antiinflamatoare, antioxidante, antidepresive, antimutagene și anticancerigene.
Rezultatele mai multor studii au arătat că echinacea micșorează durata și severitatea simptomelor de răceală și gripă dacă este administrată de la debutul acestora.
ECHINACEA – UZ INTERN
Produsele care conțin echinacea sunt utile în orice tip de infecție. La nivel intern, este recomandată în următoarele afecțiuni:
– laringită
– sinuzită
– pneumonie infecțioasă (bacteriană, virală sau fungică)
– congestie nazală
– guturai
– strănut
– tuberculoză
ECHINACEA – UZ EXTERN
Extern, poate fi folosită sub formă de tinctură sau creme/unguente:
– răni care se vindecă greu
– ulcerații
– eczeme
– ulcer varicos
– zona zoster
– herpes
– psoriazis
– lupus eritematos
– urcior
– piciorul de atlet
– infecții cu Candida albicanis
– mastită
– fisuri ale mameloanelor
[products ids=”10399, 3807, 7926, 3876, 7897″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]
Crema cu echinacea are acțiune antivirală, antimicotică, bactericidă, antiinflamatoare și cicatrizantă. Este recomandată în diverse infecții (nesupurate) ale pielii, în furuncule, herpes, ulcerații și iritații. Se aplică de 2-3 ori pe zi pe locul afectat.
PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII
Atenție, produsele care conțin echinacea nu sunt recomandate copiilor sub 2 ani. Persoanele peste 65 de ani și copiii trebuie să folosească produse cu o doză mai mică de plantă.
Echinacea nu trebuie consumată intern mai mult de 7 zile la rând. Este recomandat să se administreze doar pe perioada unei boli, nu și în scop preventiv sau ca tonic imunitar.
Această plantă este contraindicată și celor care au alergie la margarete, gălbenele, crizanteme, coada-șoricelului sau alte plante din familia Asteraceae.
Întrerupeți tratamentul dacă apar reacții adverse, precum mâncărimi ale pielii, dificultăți respiratorii, tulburări stomacale, greață, vărsături sau lăcrimare excesivă.
Surse:
1. LaTaifas.ro, ECHINACEA – un ANTIBIOTIC vegetal universal remarcabil: https://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/111190/echinacea-un-antibiotic-vegetal-universal-remarcabil/
2. LaTaifas.ro, ECHINACEA este utilă împotriva tuturor tipurilor de INFECȚII (bacteriene, virale, fungice): https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/98147/echinacea-este-utila-impotriva-tuturor-tipurilor-de-infectii-bacteriene-virale-fungice/
3. LaTaifas.ro, TINCTURA de ECHINACEA – proprietăți, indicații, contraindicații: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/produse-naturiste/124708/tinctura-de-echinacea-indicatii-si-reteta/
4. LaTaifas.ro, ECHINACEA – utilizări terapeutice aprobate de experți: https://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/126066/echinacea-utilizari-terapeutice-aprobate-de-experti/