Cremă pentru călcâie crăpate

Crema pentru calcaie crapate reteta:

În perioada rece, nimic nu poate fi mai reconfortant decât o cană cu ceai cald și o cremă pentru călcâie. Pe lângă faptul că au un aspect extrem de neplăcut, călcâiele crăpate sunt și dureroase.

Vrei să știi din ce cauze ai pielea uscată pe călcâie sau chiar călcâie crăpate? În primul rând, probabil că nu o păstrezi umedă. Dacă nu este hidratată corespunzător, pielea de pe călcâie va deveni rigidă, își va pierde elasticitate și din această cauză se va întări.

Crema pentru calcaie crapate reteta: Schantalao & Freepik –freepik.com

Dacă stai multe ore în picioare sau mergi mult pe jos cu atât mai mult trebuie să îți îngrijești pielea călcâielor. Obezitatea, diabetul, psoriazisul, eczemele, piciorul atletului, infecțiile fungice, hipotiroidismul, circulația deficitară, pantofii decupați în spate, încălțămintea nepotrivită și vremea rece, uscată, sunt tot atâția factori care ne predispun la crăparea pielii de pe călcâie.

Cremă pentru călcâie crăpate

Pielea excesiv de uscată este ușor predispusă la fisurare, ceea ce poate cauza un disconfort, mai ales în timpul mersului. Acesta este unul din motivele principale pentru care o femeie începe să caute soluții. Dacă nu știi ce să cauți, orientează-te după creme care conțin multe ingrediente hidratante. Este cel mai important lucru.

Medicii dermatologi recomandă umectanți precum glicerină, uree sau acid hialuronic. Umectanții sunt compuși care atrag apa în piele și pe care unele creme le conțin.

La fel de importante sunt hidratantele ocluzive – substanțe care mențin umiditatea pielii (ex. vaselină, lanolină, unt de shea, dimeticonă sau ulei mineral).

O cremă bună pentru călcâie crăpate trebuie să conțină de asemenea agenți exfolianți, precum acid salicilic, acid glicolic sau acizi lactici. Aceștia ajută la eliminarea pielii moarte și accelerează procesul de formarea a celulelor noi de piele.

Dacă nu ai o astfel de cremă, îți pot freca tălpile cu o piatră ponce pentru a îndepărta pielea moartă. Însă nu uita ca după aceea să aplici o cremă hidratantă.

Pentru eficiență maximă, aplică crema pe călcâie înainte de culcare și încalță-te cu șosete. Acest lucru va ajuta pielea să absoarbă substanțele binefăcătoare din cremă în timpul nopții.

Un sfat important: folosește șosete din bumbac 100%. Pielea se va menține umedă și va putea respira optim în același timp. Totodată, vei evita pătarea așternuturilor.

Cremă pentru călcâie crăpate – rețetă

Dacă nu ești mulțumită de ceea ce găsești în comerț, îți poți prepara singură o cremă pentru călcâie crăpate, în casă.

Ingrediente

• ¼ cană de unt de shea
• ¼ cană de ulei de cocos
• 3 linguri de ceară
• ¼ cană de ulei de magneziu
• 10 picături de ulei esențial de oregano
• 10 picături de ulei esențial de mentă

Cum se prepară crema pentru călcâie crăpate

Puneți uleiul de cocos, untul de shea și ceara la topit pe bain-marie. Când toate ingredientele au devenit lichide, luați vasul de pe foc și lăsați amestecul să se răcorească.

Cu un blender, pasați compoziția până rezultă o cremă pufoasă. În timp ce mixați, adăugați treptat uleiul de magneziu și apoi uleiurile esențiale.

Puneți crema la frigider pentru un sfert de oră, apoi mixați din nou. Păstrați crema la frigider sau la temperatura camerei. Rezistă până la 2 luni.

Atenție! Această cremă nu este recomandată femeile însărcinate sau copiilor, din cauza uleiurilor esențiale.

Surse bibliografice:

1. Hannah Nichols, Sarah Taylor, Six fixes for cracked heels, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/316572.php
2. Alisa Hrustic, 10 Best Foot Creams for Dry, Cracked Feet, According to Dermatologists, Prevention.com: https://www.prevention.com/beauty/skin-care/g29523806/best-foot-creams/
3. katie Wells, Soothing DIY Salve for Cracked Heels, Wellness Mama: https://wellnessmama.com/12869/cracked-heels-salve/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *