Cum calmăm ARITMIILE cu plante și remedii naturale

În tratamentul aritmiilor cardiace, fitoterapia vine cu remedii naturale complementare la medicația convențională prescrisă de medic.

Cu toate acestea, este indicat să cereți sfatul medicului înainte de folosi o plantă sau un supliment din domeniul naturist pentru a evita potențial interacțiuni periculoase.

Plantele utilizate în aritmia cardiacă sunt cele cu proprietăți sedative, calmante și tonice cardiace.

• Ginkgo biloba – este unul din cele mai bune remedii pentru circulația sangvină deficitară.

Flavonoidele pe care le conține au o acțiune vasodilatatoare asupra pereților arterelor și capilarelor și împiedică depunerea de depozite în interiorul lor.

Irigația deficitară a inimii ca urmare a obstrucției arterelor coronariene poate fi una din cauzele aritmiilor și a atacurilor de cord.

60-240 mg de ginkgo biloba pe sub formă de suplimente, împărțite în 3 doze egale poate avea efect preventiv.

• Valeriană – pe lângă faptul că are proprietăți calmante, această plantă ajută la reglarea ritmului inimii.

Se poate administra sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriță de plantă uscată și 1 cană de apă.

• Păducel – supranumită „doctorul inimii”, această plantă are numeroase beneficii: reglează ritmul inimii, tonifică mușchiul cardiac, subțiază sângele și scade tensiunea arterială.

Nu luați păducel în doze mari, deoarece poate cauza hipotensiune, aritmie, deficiențe respiratorii și ritm cardiac scăzut. Planta nu este indicată pe perioada sarcinii și alăptării.

Păducelul nu trebuie administrat împreună cu medicamente pentru inimă sau pentru stres, deoarece poate potența efectul lor. Cereți sfatul medicului pentru a stabili doza optimă de păducel.

• Roinița – are efecte bune în palpitațiile de origine nervoasă.

Calmează mușchiul inimii și restabilește ritmul cardiac normal. Se poate administra sub formă de infuzie, câte 3-4 pahare pe zi. Se folosește 1 lingură de plantă la 1 cană cu apă clocotită.

În doze mici are efect ușor narcotic. În doze mari, este periculoasă. Nu trebuie administrată pe perioada sarcinii din cauza riscului de avort.

[products ids=”3833, 3855, 2977, 4561, 3570″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

• Talpa gâștii – și această plantă ajută în aritmia cardiacă ce are un substrat nervos.

Reduce nervozitatea și reglează pulsul. Se poate administra câte 1 cană de ceai seara, înainte de culcare. Se fierb 125 g de frunze uscate într-un litru de apă timp de 6 minute.

• Spirulină – prin faptul că ajută la subțierea sângelui, această algă marină poate proteja împotriva accidentelor vasculare cerebrale, a aritmiilor, a atacurilor de cord, a anginei pectorale și a bolii Raynaud.

Sursă: Botanical Online, Remedies for arrhythmias: https://www.botanical-online.com/Remediesforarrhythmias.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *