Cum să faci smântână VEGETALĂ – o rețetă simplă

Ingredientele principale ale acestei rețete sunt orezul și caju. Smântâna obținută este nu doar gustoasă, ci și sănătoasă, fără pic de colesterol.

Din nucile caju putem obține rețete vegetale deosebit de reușite și sănătoase. După ce sunt lăsate la înmuiat în apă câteva ore, se mixează în blender și se transformă într-o pastă fină.

Smantana vegetala reteta

Aceasta poate fi adaptată pentru a obține smântână, ca în rețeta de mai jos, maioneză, creme, sau chiar frișcă, dacă se folosește miere în loc de orez.

Nucile caju conțin grăsimi sănătoase și au un gust dulceag, de aceea sunt ideale în rețetele de „lactate” de post.

Sunt bogate în calciu, magneziu, potasiu, acid folic, vitamina K și proteine. Conțin de asemenea vitamina E, vitamina B6, cupru, fosfor, zinc, magneziu, fier și seleniu.

Consumul de caju poate fi benefic pentru oase, sânge, sistemul cardiovascular și nervi. Un studiu a arătat că nucile reduc riscul de boli cardiovasculare, prin faptul că scad tensiunea arterială și colesterolul.

SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ – REȚETĂ

Ingrediente

• 1 cană de orez fiert
• 2-3 linguri de caju
• 2 linguri de zeamă de lămâie
• ½ linguriță de sare
• puțină apă

Preparare

Se pun toate ingredientele în blender și se mixează câteva minute, până se obține o compoziție fină. Apa se adaugă treptat, cât puțin. Dacă este prea groasă, mai adăugați apă. Compoziția trebuie să aibă o textură asemănătoare cea a smântânii.

Această smântână poate fi folosită și ca sos, dacă îi adăugați puțin usturoi.

Bibliografie: Healthline, Are Cashews Good for You? https://www.healthline.com/health/are-cashews-good-for-you

[products ids=”7824, 4783, 4844, 7756″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *