Cum să faci un COZONAC raw-vegan sănătos

Cozonacul raw-vegan pe care vi-l prezentăm în rețeta de mai jos este complet diferit de cel tradițional. În primul rând, nu conține nici un ingredient de origine animală, precum ouă sau lactate. Nu conține nici măcar făină sau zahăr.

Din această perspectivă, este un desert dietetic și sănătos. O altă deosebire majoră este că nu se prepară termic. Se pregătește și se servește „la rece”. În plus, este gata mult mai repede.

COZONAC RAW-VEGAN – REȚETĂ

Ingrediente foaie:

• 1 cană de fulgi de ovăz
• 1 cană de fulgi de cocos
• 2 linguri de miere/sirop de arțar/agave
• 1 lingură de ulei de cocos
• 3 portocale

Ingrediente umplutură:

• 1 cană de nucă măcinată
• 1 cană de curmale fără sâmburi
• ¼ cană de pudră de roșcove (sau cacao)
• 1 lingură de unt de cacao
• vanilie naturală

Preparare

Pentru a pregăti foaia, decojiți portocalele, tăiați-le bucăți și mixați-le în blender până se fac suc. Măcinați prin râșnița electrică de cafea sau prin robot/blender fulgii de ovăz și fulgii de cocos.

Turnați portocalele mixate într-un bol mare. Adăugați ovăzul și cocosul măcinate, uleiul de cocos lichid și mierea (sau îndulcitorul pe care ați ales să îl folosiți).

Amestecați cu o lingură, apoi frământați aluatul cu mâna. Dacă nu se leagă, puteți adăuga puțină apă.

Pentru a pregăti umplutura, puneți curmalele la hidratat în apă fierbinte și lăsați-le o oră, sau până se înmoaie. Mixați-le în blender până se fac pastă. Adăugați restul ingredientelor și amestecați până la omogenizare.

Pentru a asambla cozonacul, întindeți o folie alimentară pe masă. Adăugați aluatul și presați-l puțin. Așezați peste el o altă folie de plastic. Întindeți aluatul cu sucitorul, dându-i o formă dreptunghiulară. Foaia nu trebuie să fie mai groasă de 1 cm.

Îndepărtați folia de deasupra și întindeți crema pe foaia de aluat. Nivelați și începeți să rulați foaia într-un sul, folosindu-vă de folia alimentară.

Pentru a prepara glazura, amestecați pudra de roșcove cu puțină apă. Ungeți cozonacul pe deasupra cu glazură. Presărați, dacă vreți, nucă măcinată pe deasupra sau alte ingrediente dorite.

Lăsați cozonacul vegan să stea la frigider câteva ore. Va fi mai gustos și se va tăia mai bine.

Sursă: Alimentația Optimă, Cozonac vegan fără coacere: http://alimentatiaoptima.ro/cozonac-vegan-fara-coacere/

[products ids=”6650, 4864, 7498, 2939, 7814″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *