Cum să transformi mierea zaharisită într-o MIERE CREMOASĂ

Mierea zaharisită nu este cu nimic mai prejos decât mierea lichidă în ceea ce privește conținutul nutrițional. Singurul inconvenient este legat de textura sa granuloasă, care o face dificil de consumat ca atare.

Avem trei opțiuni în acest caz: fie o folosim în rețete, fie o topim ca să redevină lichidă, fie o transformăm într-o miere cremoasă, numai bună de întins pe pâine.

Mierea cremoasă este o miere bătută cu mixerul până se transformă într-o masă fină, pufoasă. Metoda de obținere a acestui tip de miere este cât se poate de simplă.

Dacă aveți un borcan cu miere zaharisită în casă, pe care deja nu o mai folosiți de mult, puteți încerca această rețetă.

Încălziți mierea sub 40 de grade până ce redevine lichidă. Poate fi nevoie de câteva ore pentru a obține textura lichidă. Puneți apoi mierea într-un bol încăpător și introduceți mixerul. Începeți să mixați la viteză mică, apoi măriți treptat viteza. Continuați să mixați până se transformă într-o compoziție fină, ca o maioneză.

Cel mai potrivit tip de miere pentru această rețetă este mierea de rapiță, care are o deja o textură densă și o culoare albicioasă.

După ce s-a transformat în cremă, turnați imediat mierea în borcan și puneți capacul.

O altă metodă este să folosiți 1 parte de miere cristalizată și 1 parte de miere lichidă. Puneți ambele sortimente într-un bol și mixați cu mixerul la viteză medie circa 20 de minute, până devine cremoasă. Continuați de 2-3 ori, până când dispar toate cristalele. Cu cât o mixați mai mult, cu atât mai cremoasă și mai stabilă va deveni.

Mai există o variantă de miere cremoasă, în care la mixare se adaugă și unt.

[products ids=”9509, 9505, 9501, 3611″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]
Surse:
1. Honest Cooking, Your New Favorite Breakfast – Creamed Honey: http://honestcooking.com/your-new-favorite-breakfast-creamed-honey/
2. Apicultură online, Miere cremoasă (aerată): https://apicultura-online.com/miere-cremoasa/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *