De ce să folosim produse NATURALE pentru spălarea VASELOR

Detergenții și soluțiile de curățare pe care le găsim astăzi în comerț, și pe care majoritatea dintre noi le avem în casă, conțin substanțe chimice care ne pot afecta sănătatea.

Studiile au arătat că unii detergenți sunt atât de puternici, încât nu trebuie folosiți pentru uz casnic. Acești emană gaze toxice de acolo de unde sunt, și atunci când nu utilizăm.

Produse naturale pentru vase

Din fericire, pe piața românească au început să apară tot mai mulți producători europeni de produse ecologice pentru curățarea casei și a corpului.

Oferta este variată, însă trebuie să fim foarte atenți când alegem un detergent bio, citind cu atenție eticheta și lista ingredientelor. Acest lucru este esențial pentru că multe persoane sunt sau pot fi alergice la anumite substanțe.

În cazul produselor pentru spălarea vaselor, substanțele nocive pe care le conțin pot ajunge în corp.

Evitați produsele care conțin aceste substanțe:

 

– benziotiazolină (un agent antimicrobian asociat cu iritații la nivelul pielii, ochilor și plămânilor, toxic pentru pești);
– hipoclorit de sodiu (un agent de înălbire cu funcție antimicrobiană, asociat cu iritații în gât, arsuri gastrice, bronșită acută și cronică);
– metilsotiazolin – un conservator asociat cu toxicitate prin inhalație, reacții alergice periculoase și neurotoxicitate;
– poliacrilați (acid acrilic, acrilat 2-ethilhexil, acid metacrilic) – produc daune oculare și arsuri severe, dermatită alergică și iritații la nivel respirator, sunt de asemenea toxice pentru viața acvatică;
– parfumuri și coloranți artificiali.

Toate produsele de curățare din comerț miros frumos, din cauza parfumurilor sintetice introduse pentru a masca mulțimea de chimicale pe care le conțin.

Un studiu a arătat că există circa 3.000 de substanțe folosite pentru parfumarea detergenților. Aceste parfumuri sintetice pot cauza cancer, tulburări hormonale și probleme de reproducere.

Cea mai mare îngrijorare este faptul că circa 20% din populația generație este sensibilă la cel puțin un alergen, iar aceste parfumuri se numără printre substanțele care dau reacții alergice. Alergia la parfum afectează 2-11% din populația generală. Ratele au crescut mai ales la copii în ultimii zeci de ani.

AVANTAJELE DETERGENȚILOR BIO 

Detergenții naturali sunt mai buni nu doar pentru corp și sănătate, ci și pentru mediul înconjurător. Sunt biodegradabile, nu sunt testate pe animale și nu conțin substanțe chimice care pot polua apa și aerul, contribuind la schimbările climei globale. În plus, produsele naturale sunt împachetate în materiale ecologice, reciclabile.

Detergenții ecologici pentru vase îndepărtează grăsimea bine, fără să irite pielea. Nu au o consistență la fel de densă ca cei din comerț din cauză că nu conțin agenți de gelificare sintetici.

Totodată, nu fac la fel de multă spună, pentru că nu au în compoziție betaină.

Nu conțin derivate animale, petrochimice, coloranți, silicon, parabeni, produse modificate genetic sau parfumuri sintetice. Parfumul lor provine din uleiuri esențiale naturale.

IMPORTANT PENTRU FAMILIILE CU COPII

Îndeosebi familiile cu copii ar trebui să facă această schimbare, înlocuind produsele chimice cu produse naturale. Știm cu toții că bebelușii și copiii au pielea foarte sensibilă și din cauza detergenților puternici din comerț dezvoltă felurite boli de piele și reacții alergice.

Clorul și acidul sulfuric, substanțe regăsite în mulți detergenți din comerț, au efecte negative asupra sistemului respirator atunci când sunt eliberate în aer.

Din cauza lor, adulții și copiii pot fi predispuși la astm, sau, în cazul celor care au deja astm, simptomele se pot înrăutăți.

Folosirea unui produs bio, fără clor, fără acid sulfuric și fără parfum, ar putea avea o mare importanță pentru sănătatea noastră și a copiilor.

 

[products ids=”5984, 6356, 4751,5830,6450,6014″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Bibliografie:
1. Force of Nature, NON-TOXIC PRODUCT GUIDES: https://www.forceofnatureclean.com/guide-to-choosing-non-toxic-dishwasher-detergent/
2. Ligia Pop, Soluțiile chimice de curățare versus soluțiile naturale pentru îngrijirea casei: https://ligiapop.com/2016/02/08/solutiile-chimice-de-curatare-versus-solutiile-naturale-pentru-ingrijirea-casei/
3. Natural Healthy Concepts, Why You Should Switch to Natural Dishwasher Detergent: http://blog.naturalhealthyconcepts.com/2018/08/23/dishwasher-detergent/
4. Women’s Voice for the Earth, How Hidden Fragrance Allergens Harm Public Health: https://www.womensvoices.org/fragrance-ingredients/secret-scents/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *