Dieta japoneză cu apă. Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când bem apă pe stomacul gol?

Apa este un element vital. Daca este consumata exact atunci cand organismul nostru are mai multa nevoie de ea, aceasta devine un tratament.

In ultima vreme, specialistii ne recomanda sa consumam apa pe stomacul gol. Acest obicei, care ar trebui sa fie adoptat de cat mai multi dinte noi, nu este recomandat pentru hidratarea generala, ci pentru efectele benefice pe care acesta le are asupra creierului.

Si asta deoarece cantitatea de glicogen necesara pentru o buna functionare a creierului este limitata dimineata. Acesta este motivul pentru care atunci cand ne trezim ne simtim buimaci. Creierul este infometat, iar rezerva de glicogen a carei responsabilitate ii apartine ficatului, trebuie refacuta.

Pentru a reface rezerva de glicogen, ficatul are nevoie de o parte glucoza si 4 parti apa. De aceea, cand bem apa dimineata, dupa trezire, creierul nostru se poate bucura de efecte similare cu cele ale consumului de cafea si anume vom simti cum se ridica ceata de pe creier, cum ne limpezim mintea si cum ne vom incarca cu energie.

Pe de alta parte, consumul de apa pe stomacul gol este o practica sanatoasa, acceptata si apreciata la nivel mondial nu numai pentru efectele sale asupra creierului, ci pentru beneficiile pe care le aduce in general, sanatatii.

In Japonia, terapia cu apa este foarte populara, fiind adoptata si recomandata de Societatea Medicala Japoneza.

Un pahar de apa baut pe stomacul gol are efecte tamaduitoare si ajuta organismul uman in cazul multor boli cum ar fi: dureri de cap, dureri in orice parte a corpului, dezechilibre cardio-vasculare, tahicardie, epilepsie, nivel crescut de grasimi in sange, bronsite, astm, tuberculoza, meningita, probleme cu rinichii si probleme urinare, gastrite, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, probleme cu vederea, boli ale uretrei, perturbari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.

Dieta japoneza cu apa
•Cand te trezesti dimineata, inainte sa te speli pe dinti, bea 640 de ml de apa. Nu trebuie sa va grabiti atunci cand beti apa, ci sa o sorbiti usor, in inghitituri mici. Important: apa nu trebuie sa contina florura!
•Spala-te pe dinti si in urmatoarele 45 de minute nu mai bea sau manca nimic.
•Dupa 45 de minute, poti servi micul-dejun obisnuit.
•Dupa micul dejun, pranz si cina, nu bea si nu manca nimic timp de 2 ore.
•Persoanele in varsta sau bolnave, care nu pot sa bea 4 pahare de apa pe stomacul gol, pot sa inceapa cura cu acea cantitate pe care o accepta corpul lor, pana se obisnuiesc cu doza recomandata de 640 de ml de apa pe stomacul gol.

Cat dureaza terapia japoneza cu apa?
In functie de problemele de sanatate pe care le ai, aceasta terapie este recomandata conform informatiilor de mai jos, cu pauze de o luna de zile intre cure.

Bolile tratate prin dieta japoneza cu apa:
• Daca suferi de hipertensiune arteriala – cura cu 4 pahare pe stomacul gol este recomandata 30 de zile
• Daca suferi de gastrita: 10 zile
• Daca suferi de ulcer – 15 zile, insa trebuie asociat tratament specific, recomandat de medic
• Daca suferi de constipatie – 10 zile
• Daca ai tuberculoza – 90 de zile (plus tratamentul medical urmat cu strictete)
• Cancer: 180 de zile
• Artrita: 3 zile/saptamana
• Diabet – 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *