GINSENG – planta care alungă OBOSEALA și dă ENERGIE

Oboseala este o stare în care corpul se simte lipsit de energie sau de motivație. Poate fi un răspuns normal la o activitate fizică intensă, lao perioadă de stres emoțional,la lipsa de somn sau odihnă insuficientă.

În SUA, 80% din cei care suferă de oboseală cronică folosesc terapii complementare pentru ameliorarea simptomelor, precum masajul sau suplimentele din plante.

Unul din cele mai populare remedii naturale pentru combaterea oboselii este Ginseng (Panax ginseng). Această plantă este folosită din vechi timpuri în medicina tradițională din țările asiatice.

Suplimentele pe bază de ginseng disponibile pe piață sunt promovate ca tonice pentru creșterea energiei, eliminarea stresului, creșterea performanței atletice, stimularea funcției sistemului imunitar, controlul zahărului din sânge, îmbunătățirea funcțiilor mentale și a stării generale de spirit.

Răspândirea largă a acestor produse, inclusiv în Occident, i-a determinat pe oamenii de știință să cerceteze eficiența lor. Aceștia au identificat circa 40 de compuși cu activități farmacologice în ginseng, numiți ginsenozide. Aceștia au efecte pozitive asupra stresului chimic, performanței cognitive, metabolismului glucozei, modulației imune în studiile pe animale și activități antitumorale.

Ginsengul este de asemenea o sursă bună de minerale. Conține calciu, fosfor, fier, potasiu, sulf, siliciu, mangan, vitamine (A, B, C, E), acizi grași și enzime.
[products ids=”7924, 3536, 2989, 4521, 8023″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

Studiile clinice realizate până în prezent au raportat rezultate bune. Ginsengul reduce oboseala și mărește performanța fizică și are un risc scăzut de efecte adverse. Cercetătorii consideră ginsengul un tratament promițător pentru oboseală.

Ginsengul siberian are proprietăți adaptogene, prin care ajută organismul să se adapteze la factorii de stres exteriori sau interiori și crește rezistența fizică și psihică.

Are de asemenea efecte stimulente asupra memoriei, atenției și capacității de concentrare.

Alte suplimente naturale care pot ajuta la combaterea stărilor de oboseală sau epuizare sunt Astragalus, și produsele pe bază de polen: Polenolecitin, Poleapin, Vi-Fort-Pasta.

Surse:
1. Arring NM, Millstine D, Marks LA, Nail LM. Ginseng as a Treatment for Fatigue: A Systematic Review. Journal of Alternative Complementary Medicine. 2018: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29624410
2. Hoang Viet Bach, Jeongseon Kim, Seung-Kwon Myung, and Young Ae Cho. Efficacy of Ginseng Supplements on Fatigue and Physical Performance: a Meta-analysis. Journal of Korean Medical Science. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5102849/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *