Mierea MANUKA 550+ combate infecțiile cu BACTERII rezistente

Mierea Manuka este catalogată drept cel mai puternic antibiotic al naturii. Albinele produc această miere din nectarul copacului Manuka, originar din Noua Zeelandă.

Spre deosebire de celelalte tipuri de miere, Manuka este închisă la culoare și are o textură catifelată, ca un nectar. Cercetările au arătat că această miere conține cea mai mare cantitate de metilglioxal – un compus cu proprietăți antibacteriene puternice.

Mierea Manuka este eficientă atât împotriva bacteriilor, cât și a virusurilor. Recent, a început să fie folosită în spitalele din unele țări pentru tratarea rănilor. Cercetătorii au descoperit că substanțele pe care această miere le conține creează un mediu în care bacteriile nu pot supraviețui.

TIPURI DE MIERE MANUKA

Mierea Manuka pe care o găsim în comerț are diferite grade terapeutice:

Mierea Manuka 100+ ajută la menținerea imunității și este indicată în răceli, dureri în gât și alte afecțiuni ușoare.

Mierea Manuka 250+ poate fi utilă în infecțiile cu bacterii și ciuperci (fungi).

Mierea Manuka 400+ are un nivel terapeutic ridicat. Este indicată în afecțiuni acute și cronice netratate corespunzător și rezistente la tratament.

Mierea Manuka 550+ are o activitate ridicată împotriva patogenilor foarte rezistenți.

Mierea Manuka 850+ prezintă activitate extrem de ridicată.

Mierea Manuka 550+ conține minim 500 mg de metilglioxal/kg. Datorită acțiunii antibacteriene puternice, este indicată în cazul infecțiilor cu rezistență mare la antibioticele de sinteză.

Un studiu recent (2017), realizat de cercetătorii din Cardiff, UK, a arătat că mierea Manuka combate infecțiile cu ureaplasmă urealyticum. Această bacterie provoacă infecții urinare silențioase. Afectează mucoasele, cauzând simptome la nivel respirator, genito-urinar, cardiace, cerebrale și osteo-articulare.

Din cauză că nu are perete celular, dezvoltă rezistență crescută la tratamentul convențional, îndeosebi la antibioticele din categoria penicilinei. Infecțiile cu ureaplasmă urealyticum rezistent la tetraciclină, eritromicină și ciprofloxacină s-au dovedit sensibile la tratamentul cu miere Manuka.

[products ids=”3360, 3358, 3352, 3345, 3362″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

Alegeți mierea cu gradul de activitate potrivit afecțiunii de care suferiți. Un nivel prea puternic poate da reacții adverse.

Se iau câte 3-4 lingurițe de miere Manuka pe zi, dimineața și seara, înainte de masă. Nu dați acest produs copiilor sub 12 luni.

Se poate folosi și extern, aplicată direct pe piele. Fixați compresa.

Mierea Manuka se păstrează într-un loc uscat și răcoros, sub 25 de grade Celsius.

Surse:
1. Hillitt KL, Jenkins RE, Spiller OB, Beeton ML. Antimicrobial activity of Manuka honey against antibiotic-resistant strains of the cell wall-free bacteria Ureaplasma parvum and Ureaplasma urealyticum. Lett Appl Microbiol. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27992658
2. Contra Boli. ro, Ureaplasma Urealyticum – Transmitere, Simptome, Diagnostic, Tratament: https://www.contraboli.ro/ureaplasma-urealyticum-transmitere-simptome-diagnostic-tratament/
3. The Conversation, Manuka honey makes bacteria less resistant to antibiotics: http://theconversation.com/manuka-honey-makes-bacteria-less-resistant-to-antibiotics-63160

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *