POLENUL de PĂDUCEL – „îngerul păzitor” al INIMII

Păducelul este unul din cele mai populare remedii din Europa. Produsele care conțin această plantă sunt indicate în bolile sistemului cardiovascular.

Planta este cunoscută ca un bun regulator al ritmului cardiac. Este de asemenea întrebuințat în angina pectorală. Studiile clinice au raportat îmbunătățiri subiective și obiective la pacienții cu forme ușoare de insuficiență cardiacă.

Polen de paducel beneficii

Polenul de păducel are toate beneficiile plantei și un aport suplimentar de substanțe nutritive diverse – vitamine, enzime, microelemente, bacterii bune, provenite din polenul florilor. Păducelul conține flavonoide și procianidine oligomerice, compuși antioxidanți cu efecte cardiotonice.

POLEN DE PĂDUCEL – BENEFICII ȘI INDICAȚII TERAPEUTICE

Polenul crud de păducel are numeroase efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fiind totodată indicat în curele de slăbire:

– scăderea colesterolului
– scăderea tensiunii arteriale
– reducerea depunerilor de grăsime de pe pereții arteriali
– menținerea elasticitatea vaselor de sânge

Totodată, polenul de păducel ajută la calmarea sistemului nervos, fiind util în anxietate, insomnie, depresie și iritabilitate.

Când cumpărați polen, este bine să alegeți un sortiment crud. Polenul crud este mai bogat în enzime vii, drojdii și probiotice.

MOD DE ADMINISTRARE

Doza pentru copiii este de 1 linguriță pe zi (1 g), iar pentru adulți, 1 lingură pe zi (15 g). Pentru a fi absorbit bine în corp, polenul trebui dizolvat în suc de lămâie sau miere de albine. Poate fi de asemenea amestecat în iaurt sau adăugat în salate de fructe.

Polenul trebuie administrat dimineața, sau în prima parte a zilei, datorită efectului energizant. Se recomandă cure de cel puțin 7 săptămâni, de 2 ori pe an, îndeosebi primăvara și toamna, dar poate fi consumat pe termen lung, fără probleme.

CUM SE PĂSTREAZĂ POLENUL

După desfacere, polenul crud trebuie păstrat în congelator în ambalajul propriu, pentru a-și păstra calitățile. Pentru că nu conține apă, polenul nu îngheață.

La frigider, rezistă 10 zile, iar la temperatura casei doar 5 zile.

Polen de păducel – preț

O cutie de polen crud de păducel de 250 de grame costă în jur de 27 de lei.

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Păducelul este bine tolerat. Cele mai comune efecte adverse sunt amețeala și vertijul.

Există interacțiuni teoretice cu medicamentele antiaritmice, antihipertensive, digoxină și antihperlipidemice.

Bibliografie: Dahmer S, Scott E. Health effects of hawthorn. Am Fam Physician. 2010 Feb 15;81(4):465-8: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20148500

[products ids=”3385, 3379, 3389, 3614″ orderby=”date” columns=”2″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *