Descriere
În cultura indienilor din ţinuturile Americii de Nord, are o tradiţie îndelungată, fiind un ingredient important pentru menţinerea sănătăţii în timpul iernii. Cunoscută astăzi pentru calitatea sa de a ne susţine sistemul imunitar şi, astfel, apărarea naturală a organismului, echinacea a fost menţionată oficial pentru prima dată în 1787 şi recunoscută în prima ediţie a Eclectic Dispensatory în 1852.
„Echinaceei i s-a atribuit proprietatea de a creşte rezistenţa organismului la infecţii” The Dispensatory of the United States of America, 1918.
Întrebuintari principale:
Imunitate scăzută.
Alte intrebuintari:
Raceli, faringite, bronsite, febra, infectii genito-urinare (anexite, cistite, nefrite), herpes, furunculoza, inflamatii cutanate, eczeme.
Ingrediente
Partea aeriană a plantei Echinacea spp. fam.Asteraceae conţine derivaţi de acid cafeic, polizaharide, flavonoide, poliine.
Beneficii
Imunostimulator, antibacterian, virostatic, antiinflamator, cicatrizant.
Mod administrare
Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi.
Femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot bea 2-3 căni cu ceai pe zi, timp de 2 săptămâni.
Preparare: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
Contraindicaţii: Nu se recomandă în boli autoimune şi în caz de hipersensibilitate la această plantă.
Nici o recenzie