Crezi că știi să trăiești?! Alimentația și longevitatea. O nouă abordare holistică – Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Suntem ceea ce mâncăm, dar şi ceea ce nu mâncăm, suntem ceea ce au mâncat străbunii noştri; mâncăm cum gândim şi gândim cum mâncăm. Am co-evoluat împreună cu hrana, între genetica noastră şi mâncarea noastră stabilindu-se o relaţie de compatibilitate.

27.90 lei

Descriere

Cartea contine notiuni si concepte originale, precum cele legate de structura informationala a alimentelor, intoxicarea și dezintoxicarea digitală, planul creației divine, dar și informații despre calitatea nutrienților care hrănesc viata și ne ajută să trăim o viață de calitate. Partea a doua a cărții descrie tehnici metode de întinerire, precum si alimente sau atitudini psihologice care ajuta corpul să îmbătrâneasca frumos.

Profesorul Mencinicopschi descrie universul informational, vorbeste despre gratia rugaciunii si nevoia de a ne îngriji sufletul, dar și despre clasicul si uzitatul „grătar”, despre procedeul de „afumare” a unor produse, despre „bauturile de zi cu zi, precum vinul și tuica”, despre produsele pentru baie, toate acestea pentru a ne ajuta să cunoaștem și să alegem ceea ce ne ajuta sa ne păstrăm sănătatea si sa ne prelungim viata.

De asemenea, veți găsi in carte cele mai noi descoperiri / informatii legate de colesterol, care demontează tot ceea ce știți acum pe acest subiect, despre apa si cum să ne alegem o apa de calitate, cum sa consumam apa pentru ca ea să ne hidrateze, cum să alegem laptele hranitor cu adevarat, cum sa alegem cele mai sanatoase produse, in general. Veti citi si despre virtutile postului in comparatie cu dietele pentru slăbit, despre respectul pentru mâncare, despre suplimente alimentare si virtutile vindecatoare ale unor legume, fructe si plante, despre stres despre cum să avem un somn odihnitor.

Noile cercetari stiintifice dezvaluie ca nu ne îngrășăm atat din cauza grăsimilor, cat pentru ca facem exces de zahar, de fructoza si de alimente goale de viata. Mai nou, postul intermitent este o alternativa sanatoasa la dieta. Insotit de rugaciune si de respectul pentru hrana din farfuriile noastre, postul de doua-trei zile pe saptamană ne poate reda echilibrul armonia vietii.
Maria Timuc

 

Astfel, dacă consumăm crudităţi, sistemul nostru imunitar rămâne calm, recunoscând nutrienţii din mâncarea naturală ca fiind SELF. Dacă, însă, consumăm mâncare rafinată, procesată, sistemul imunitar reacţionează mobilizându-se, limfocitele apărând in număr mare în jurul sistemului gastrointestinal (GALT) pentru a contracara o eventuală invazie de elemente NON-SELF, străine organismului, deci periculoase (Seig-nalet) (26). Iată cât de profunde sunt consecinţele mâncării si ale mâncatului. Aceste consecinţe, este demonstrat ştiinţific, se transmit prin mecanismele de EREDITATE EPIGENETICĂ următoarelor 3-4 generaţii de urmaşi.

CUPRINS

RUGĂCIUNE …………………………………………………………. 7
Să învățăm… să trăim!………………………………………………. 9
Numai Viața poate hrăni Viața…………………………………… 9
I DESPRE CARTE…………………………………………………. 19
II INTRODUCERE: Viața, Știința, Credința …………….. 25
Intoxicarea digitală – Aruncarea vieții noastre și a copiilor în existența virtuală. Desocializarea.  26
Dezintoxicarea digitală………………………………………… 31
Știința și credința. Civilizația informatizată……………. 35
Intuiția – o caracteristică a inteligenței umane………… 36
1 GENEZA – UNIVERSUL …………………………………… 39
1.1. Ce presupune știința despre nașterea Universului 39
Paradoxul informației………………………………………….. 40
Este știința actuală o știință adevărată, obiectivă? …… 46
1.2. Ce spune teologia despre nașterea Universului … 49
Informația ………………………………………………………….. 53
Cuvântul și informația…………………………………………. 64
Trupul, prin păcatele lui, poate condamna sufletul ….. 66
2 OMUL ȘI NATURA, CREAȚIA………………………….. 69
2.1. Cuvântul divin – cuvântul uman …………………….. 69
Ce este atât de special la OM? ……………………………… 71
2.2. Hrana, vindecarea și autovindecarea……………….. 76
2.2.1. Alimente care hrănesc viața și alimente care introduc în corp virusuri informaționale ….. 78
Piramida calității alimentului ……………………………….. 83
2.2.2. Importanța rugăciunii în prepararea hranei ……. 87
2.2.3. Mâncarea ca divertisment, ca plăcere sau păcatul eater-tainmentului……………………………………………….. 89
Ce este alimentul cultural? …………………………………… 92
Boli de blocaj alimentar ………………………………………. 95
Grâul și porcul – modificări genetice dramatice ……… 96
Tradițiile alimentare ………………………………………….. 104
Laptele…………………………………………………………….. 105
Alimentele ecologice (sinonim cu biologice, organice)…….. 106
Gastronomia …………………………………………………….. 106
2.2.4. Prelucrarea informației alimentului în organismul uman – Informația matricei alimentare ………………… 108
Conștiința, Cuvântul Divin și legile naturale ale vieții……….. 111
Păcatul care se transferă la om sub forma mâncării .. 113
Boli ale gustului nefiresc și ale plăcerii. Calitatea alimentelor………………… 121
Mâncăm fără să ne hrănim. Deficiențe nutriționale .. 124
2.2.5. Destinul și genele …………………………………….. 126
Alimentația săracă în nutrienți duce la îmbătrânire precoce ……………. 129
Nașterea fără dureri și personalitatea narcotică a copilului…………. 130
2.2.6. Postul și sărbătorile ………………………………….. 131
Omul – ființă omnivoră ……………………………………… 133
Restricția calorică intermitentă – postul laic …………. 136
Postul alimentar, insulina și slăbirea sănătoasă……… 137
Stresul psiho-socio-emoțional Agitația lumii moderne, uitarea de Dumnezeu…………………………………………. 140
Când îngrașă și când slăbește stresul?! ………………… 141
Ce îngrașă mai mult? Grăsimile sau zaharurile rafinate………………….. 143
Paradoxul colesterolului alimentar……….. 146
Alimente și suplimente alimentare recomandate în prevenția bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare 149
Postul și creierul – Starea de spirit ………………………. 155
Postul și longevitatea…………………………………………. 156
Practica postului intermitent……………………………….. 161
Postul terapeutic ……………………………………………….. 163
Cancerul și postul ……………………………………………… 164
Cum acționează postul în prevenția cancerului? ……. 167
Postul religios…………………………………………………… 169
Postul Paștelui, al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos ………………….. 172
Postul Sfinților Apostoli – Sânpetrului și Postul Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului (1-14 August) 173
Postul Crăciunului, Nașterea Domnului Iisus Hristos (15 noi-24 dec) …………………………………………………. 174
Cu ce fel de mâncare se ține Postul Religios?……….. 178
3 CÂTEVA CUVINTE DESPRE FAMILIE ȘI SOCIETATE……….. 182
Partea a II-a …………………………………………………………. 189
PREVENȚIA ÎMBĂTRÂNIRII PRECOCE…………….. 189
Alimente, substanțe biologic-active și tehnici pentru menținerea tinereții ……… 189
1 OMUL, O ABORDARE HOLISTICĂ …………………. 190
2 ÎMBĂTRÂNIREA: BOALĂ SAU PROCES NATURAL? …………….. 196
2.1. Mecanismul genetic al îmbătrânirii……………….. 197
Gene care funcționează „în regim tineresc”………….. 197
Predispoziția genetică pentru infarctul de miocard … 198
2.2. Mecanismul telomeric al îmbătrânirii ……………. 199
2.3. Mecanismul hormonal de îmbătrânire……………. 200
2.4. Mecanismul mitocondrial al îmbătrânirii……….. 200
Boli mitocondriale…………………………………………….. 201
Hidratarea corectă a corpului ……………………………… 204
2.5. Program preventiv anti-îmbătrânire ………………. 207
2.5.1. Alimentația echilibrată și diversificată………… 208
2.5.2. Activitatea fizică regulată………………………….. 213
2.5.3. Controlul și diminuarea stresului ……………….. 215
Tehnici recomandate pentru combaterea stresului …. 218
Tehnicile masajului, presopuncturii și combaterea sedentarismului…………….. 219
Detoxifierea sistemului limfatic ………………………….. 220
Fumatul activ și pasiv………………………………………… 222
3. RESTRICȚIA ALIMENTARĂ SAU REDUCEREA VOLUNTARĂ A APORTULUI DE CALORII.. 226
3.1. Memoria, insulina și restricția calorică ………….. 227
3.2. Îmbunătățirea apărării antioxidante……………….. 228
Restricția alimentară te menține tânăr………………….. 229
Grăsimile nocive afectează creierul copilului în perioada gravidiei………….. 229
3.3. Capitalul informațional-caloric și longevitatea .. 231
4. PĂSTRAREA CAPACITĂȚII SENZORIALE…….. 236
4.1. Vederea – Alimente pentru sănătatea ochilor …. 236
4.2. Auzul – Medicamentele și poluarea pot afecta auzul…………. 237
4.3. Sănătatea pielii …………………………………………… 238
5. ALIMENTE ȘI SUBSTANȚE BIOLOGIC- ACTIVE INDICATE ÎN MENȚINEREA TINEREȚII …. 242
Vitamina C ………………………………………………………. 242
Vitaminele B ……………………………………………………. 243
Vitamina B1 – Tianina ………………………………………. 243
Vitamina B2 – Riboflavina (E 101) …………………….. 243
Vitamina B6 – Piridoxina…………………………………… 244
Vitamina B12 – Ciancobalamina ………………………… 244
Vitamina D ………………. 244
Vitamina E (E 306, 307, 308, 309) Tocoferoli – Tocotrienoli ………….. 245
Acetil L-Carnitina …………………………………………….. 246
Vitamina A și Betacarotenii ……………………………….. 247
Zeaxantina și Luteina ………………………………………… 248
Astaxantina………………………………………………………. 248
Afinul – Vaccinium myrtillus …………………………….. 248
Acizii grași esențiali cu lanț lung Omega 3 Doco Sahexaenoic (DHA) și Eico Sapentaenoic (EPA)….. 249
Calciul: ……………………………………………………………. 250
Ginseng – Panax ginseng …………………………………… 251
Ginseng Siberian – Eleutherococcus senticosus: …… 251
Melatonina:………………………………………………………. 252
Bioritmul diurn și bioritmul nocturn ……………………. 253
Mărul – Malus pumila:………………………………………. 254
Pruna – Prunus domestica și Magiunul Tradițional: . 254
Lecitina:…………………………………………………………… 256
Caisa – Prunus armeniaca: …………………………………. 258
Bananele – Musa sp.: ………………………………………… 258
Cafeaua – Coffea arabica; Coffea robusta: …………… 259
Avocado – Persea americana: …………………………….. 260
Batate, Cartoful Dulce – Ipomoea batatas:……………. 261
Măceșele – Rosa canina: ……………………………………. 262
Cuișoarele – Eugenia aromatica:…………………………. 262
Mușețelul – Matricaria chamomilla: ……………………. 263
Coacăzul Negru – Ribes nigrum: ………………………… 263
Feniculul – Foeniculum vulgare:…………………………. 264
Cohosul Negru – Cimicifuga racemosa: ………………. 264
Aluna de Pădure – Corylus avellana; …………………… 265
Ardeiul – Capsicum sp. ……………………………………… 266
Ananasul – Ananas comosus:……………………………… 266
Goji – Lycium barbarum/chinense:……………………… 267
Curcuma – Curcuma longa:………………………………… 267
Fistic – Pistacia vera:…………………………………………. 268
Cacaua – ciocolata – Theobroma cacao: ………………. 269
Ginkgo – Ginkgo biloba:……………………………………. 271
Quercetină ……………………………………………………….. 271
Fasolea – Phaseolus sp. ……………………………………… 272
Ceaiul Verde, Negru, Alb – Camellia sinensis: …….. 274
Hrișca – Fagopyrum esculentum:………………………… 274
Morcovul – Daucus carota: ………………………………… 275
Ouăle: ……………………………………………………………… 276
Orezul – Oryza sativa și Orezul Sălbatic – Zizania palustris: …… 278
Vinetele – Solanum melongena: …………………………. 279
Zerul – Urda: ……………………………………………………. 280
Sfecla Roșie – Beta vulgaris var. rubra:……………….. 282
Afinul – Vaccinium myrtillus: ……………………………. 284
Rodia – Punica granatum:………………………………….. 285
Chimion – Cuminum cyminum:………………………….. 286
Kiwi – Actinidia deliciosa:…………………………………. 287
Salata – Lăptuca Lactuca sativa ………………………….. 287
Quinoa – Chenopodium quinoa: …………………………. 288
Smochinele – Ficus carica:…………………………………. 290
Algele ……………………………………………………………… 291
Apa – Pentru a ne hidrata, apa „se mănâncă” ……….. 293
Grătarul, sportul nostru național în materie de gastronomie: ….. 295
Afumarea sănătoasă, cu fum rece……………………….. 296
Băuturi distilate artizanal …………………………………… 297
Analize de sânge și urină recomandate pentru evaluarea stării de sănătate și a riscului de boli….. 299
Teste pentru rezistența la insulină: ………………………. 300
SECRETELE VIEȚII LUNGI ȘI SĂNĂTOASE ….. 301
Dicționar de termeni………………………………………….. 302
Bibliografie selectivă partea I …………………………….. 321
Bibliografie selectivă partea A 2-A…………………….. 324

Recenzii

0.0
0
0
0
0
0

Adaugă prima recenzie pt. “Crezi că știi să trăiești?! Alimentația și longevitatea. O nouă abordare holistică – Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.”

Nici o recenzie