-12%

Lapte de cocos bio 400ml Biona

Laptele de cocos se foloseste in diverse bucatarii orientale, pentru prepararea unor sosuri, dar si in patiserie.

Disponibilitate:

În stoc

14.60 lei 12.90 lei

În stoc

Descriere

Ingrediente: cocos 60%, apa, stabilizator: guma de guar.

Produs certificat ecologic. Produs bio.

Pe lânga gustul delicios, laptele de cocos contine si un tip de grasime benefica denumita acid lauric, un acid gras cu lant mediu foarte usor absorbit si trasnformat in energie de catre corp. Acizii grasi ai nucii de cocos sunt in principal grasimi saturate, dar nu sunt genul de grasimi care maresc colesterolul si afecteaza inima.

Care este diferenta dintre laptele si apa de cocos? Pe masura ce nuca de cocos se coace, tot mai multa apa din interior se transforma in pulpa, astfel incat nucile de cocos mai coapte dau si mai mult lapte, in timp ce nucile mai tinere (de cinci-sapte luni) sunt foarte bune pentru apa de cocos. Apa de cocos este bogata in zahar si anumiti electroliti, in timp ce laptele de cocos este mai bogat in acizi grasi saturati .

Laptele de cocos integral are un continut mediu spre ridicat de calorii, de aceea e bine sa fie consumat in portii mici, nu in aceeasi masura in care se consuma apa de cocos sau un alt tip de lapte, de exemplu. 1/4–1/2 de cana este suficient, fie adaugat in diferite retete (cum ar fi “frisca de cocos”) fie ca atare in combinatie cu alte arome (intr-un smoothie).

Laptele de cocos integral contine toti acizii grasi in forma lor naturala, in timp ce laptele de cocos varianta “light” nu contine toata grasimea, aceasta fiind inlaturata partial prin strecurare. Fiind o bautura fara lactoza, soia, nuci sau cereale, este o buna optiune pentru persoanele cu alergii la lactate, nuci sau alune, soia au cereale, precum si pentru vegani si cei care au o dieta pe baza de produse de origine vegetala.

Se poate consuma si ca atare, avand beneficii deosebite pentru corpul nostru, atat in interior, cat si in exterior (stim ca uleiul de cocos este deosebit de bun pentru piele).

Origine: Filipine