Ulei de jojoba presat la rece, 50ml – Ancient Wisdom

Controlează secreţia de sebum la nivelul pielii şi scalpului. Se absoarbe rapid și se potrivește pentru orice tip de piele. Bun ca bază pentru machiaj, ulei de cuticule, demachiant. Redă strălucirea și vitalitatea pielii.

40.00 lei

Descriere

Jojoba, un arbust cu înălţimea de 3 până la 6 m, creşte în cele mai aride zone ale lumii, în special în America centrală şi de sud. Cel mai bun ulei de jojoba din punct de vedere calitativ este obţinut prin presarea la rece a boabelor bogate în ulei. Planta a fost denumită şi „aurul pielii” ca urmare a varietăţii de utilizări pe care le are în tratamentul şi îngrijirea oricărui tip de piele.

Proprietăţile seminţelor de Jojoba sunt cunoscute de secole de amerindieni şi azteci. Uleiul extras din seminţe este de fapt o ceară lichidă asemănătoare sebumului uman, şidestul  de diferită faţă de majoritatea uleiurilor vegetale comune..

Proprietăţi

  • echilibrant al secreţiei de sebum
  • emolient
  • protector al filmului hidrolipidic al pielii
  • penetrant, nu lasă urme lucioase
  • non-comedogenic
  • antiinflamator
  • hrănitor
  • catifelant
  • uşor cicatrizant
  • calmant, reechilibrant

Recomandări

  • ten mixt sau gras
  • piele uscată, deshidratată
  • menţinerea supleţii şi elasticităţii pielii
  • hidratant de buze
  • bază de machiaj
  • ulei pentru cuticule
  • balsam capilar
  • păr uscat pentru strălucire şi vitalitate
  • păr gras pentru reglarea excesului de sebum capilar
  • adjuvant în eliminarea progresivă a mătreţii

INCI: 100% ulei natural presat la rece de jojoba Simmondsia Chinensis

Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros;

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic

50 ml