Remedii naturale pentru durerile menstruale

Remedii naturiste dureri menstruale
Remedii naturiste dureri menstruale

Ai de-a face cu menstruații dureroase care îți îngrădesc libertatea și te țin departe de lucrurile pe care ai vrea să le faci? Nu ești singura. Din fericire, există diverse remedii naturale pentru dureri menstruale pe care le poți încerca.

Remedii naturiste dureri menstruale
Remedii naturiste dureri menstruale: Jcomp – www.freepik.com

Durerile menstruale sau dismenoreea

În termeni medicali, menstruațiile dureroase se numesc „dismenoree”. Ele reprezintă unul din motivele cele mai frecvente ale achiziționării de antiinflamatoare.

Cele mai frecvente plângeri cu privire la perioada menstruală sunt cele legate de crampele abdominale, durerile lombare, durerea de picior și durerile de cap.

Citește și: Remedii naturale pentru controlul durerilor cronice

De asemenea, foarte multe afecțiuni se înrăutățesc atunci când vine menstruația. De pildă, dacă suferi de rinită alergică, vei observa că simptomele de alergie sunt mai puternice acum.

Dacă ești obosită, vei fi mult mai afectată de disconfortul menstruației.

Remedii pentru dureri menstruale

Din păcate, fetele și femeile nu sunt educate suficient cu privire la modul în care trebuie să gestioneze această perioadă delicată a lunii.

Există numeroase mijloace naturale de atenuare a durerii menstruale. De pildă, este important ce mănânci în perioada de dinainte și de după menstruație, cât de stresată ești, cât de stabilă emoțional ești, cât obosită ești.

Plante pentru durerile menstruale

Pentru atenuarea crampelor menstruale este necesară îmbunătățirea circulației sângelui la nivel pelvian. În acest scop, poți consuma de pildă ghimbir. Această plantă crește fluxul sangvin și reduce durerile și crampele. Totodată, încălzește corpul și dă o senzație de confort. Are acțiune antiinflamatoare demonstrată științific.

Citește și: Extractul de tămâie reduce durerile și combate bolile inflamatorii 

Probabil ai auzit că ceaiul de ghimbir este bun pentru durerile menstruale. Are efecte bune dacă este administrat cu o zi înainte de începerea menstruației și până la finalul ei.

Însă cel mai simplu mod de alinare a crampelor menstruale este aplicarea unei comprese calde pe abdomenul inferior. Sticla caldă este de departe cel mai utilizat remediu pentru menstruațiile dureroase.

Uleiul esențial de lavandă poate fi util dacă este aplicat pe zona pelviană, afectată de crampe și dureri. După ce vă ungeți cu acest ulei, puteți aplica sticla caldă. Efectul va fi mult mai mare.

Cea mai bună plantă pentru afecțiunile ginecologice la femei este crețișoara. Nu în mod întâmplător a fost supra-numită „acoperământul doamnei“ sau „floarea femeilor”. Are efecte tonice asupra uterului și acțiune astringentă. Poate fi administrată sub formă de ceai sau tinctură.

O altă plantă care te poate ajuta în perioada menstruală este valeriana. Rădăcina de valeriană este cunoscută pentru efectele ei calmante asupra nervilor. Știi bine că înainte să-ți vină ciclul te simți nervoasă și ai o stare de iritabilitate. Valeriana reduce inclusiv tensiunea musculară. Se pot lua capsule, cu 2-3 zile înainte de apariția sângerărilor.

Bea multă apă, bea ceai de mușețel, ceai de fenicul, ia pudră de turmeric, pulbere de mărar sau pulbere de scorțișoară. Vitamina B6 și magneziul ar putea reduce crampele menstruale.

Nu în ultimul rând, țuica ajută la calmarea durerilor menstruale aproape instant. Bea un păhărel de țuică naturală (dacă nu ai interdicții) și vei vedea cât de rapid este efectul!

Medicamente pentru dureri menstruale

Unele femei găsesc eficiente analgezicele din farmacii. Ibuprofenul este probabil cel mai prescris și cumpărat antiinflamator pentru durerile menstruale.

Se ia în dozele indicate pe prospect, începând cu prima zi a ciclului menstrual. Se poate continua încă 2-3 zile.

Dacă ai găsit sfaturile noastre folositoare, împărtășește-le și prietenilor tăi distribuind mai departe acest articol!

Surse:

1. Mayo Clinic, Menstrual cramps: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/menstrual-cramps/diagnosis-treatment/drc-20374944
2. Natasha Richardson, Period Pain | Herbs 2, Forage Botanicals: https://www.foragebotanicals.co.uk/forage-botanicals/herbal-help-for-painful-periods
3. Melissa Conrad Stöppler, Ways to Relieve Menstrual Cramps, On Health: https://www.onhealth.com/content/1/menstrual_period_cramps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *