REMEDII naturiste pentru TUSE și DURERI în GÂT

Tusea apare atunci când anumite virusuri, bacterii, praf, polen sau alte substanțe irită terminațiile nervoase ale căile respiratorii între gât și plămâni. Acest reflex reprezintă o modalitate prin care corpul încearcă să curețe căile respiratorii.

În cele mai multe cazuri, tusea este un simptom pasager și nu o afecțiune cronică. Tusea care durează mai mult de 2 săptămâni poate fi o tuse cronică ce necesită investigații medicale speciale.

Cei mai mulți dintre noi alergăm la farmacie pentru a lua un medicament atunci când suferim de tuse, însă experții spun că acestea sunt o pierdere de bani.

Potrivit unui raport al Universității Harvard, multe din ingredientele active regăsite în aceste medicamente pentru tuse sunt practic ineficiente. Mai mult decât atât, sunt scumpe și nu lipsite totalmente de efecte secundare.

REMEDII PENTRU TUSE

• Miere cu lămâie

Amestecați miere cu lămâie și un pic de ulei de cocos sau rom. Studiile au arătat că mierea este la fel de eficientă în tratarea tusei și a durerilor în gât ca și siropurile convenționale, sau chiar superioară.

O altă idee ar fi să tăiați o lămâie cubulețe, să le puneți într-un borcan și să turnați peste ele miere lichidă. Lăsați la macerat o zi, apoi puteți lua câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi, consumând și bucățile de lămâie.

• Ceai de cimbru

Comisia E. a Germaniei – grupul de experți care se ocupă cu aprobarea plantelor medicinale, a aprobat ceaiul de cimbru ca tratament pentru tuse, infecții respiratorii superioare, bronșită și tuse convulsivă.

Frunzele de cimbru conțin compuși calmanți care relaxează mușchii traheali și reduc inflamația. Puneți 2 lingurițe de frunze uscate de cimbru mărunțit la infuzat într-o cană cu apă clocotită timp de 10 minute. După ce s-a răcorit, adăugați suc de lămâie și miere.

[products ids=”4453, 4455, 4495, 3825″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

• Piper cu miere

Puneți 1 linguriță de piper negru măcinat într-o cană. Adăugați apă clocotită și amestecați. După ce s-a răcorit, adăugați 2 linguri de miere și consumați.

Acest remediu este util mai ales în tusea umedă, deoarece piperul stimulează circulația și fluxul mucusului, în timp ce mierea calmează membrana mucoasă iritată a gâtului.

• Ceai de lemn-dulce

Rădăcina de lemn-dulce ajută la calmarea unui gât iritat și la atenuarea tusei. Se găsește la magazinele naturiste, sub formă de ceai și bomboane medicinale.

• Ghimbir

Practicanții medicinei estice recomandă ghimbirul pentru toate simptomele de răceală și gripă, datorită efectelor sale decongestionante, antiinflamatoare și antihistaminice.

Folosiți 12 feliuțe de rădăcină de ghimbir la 3 căni de apă. Fierbeți 20 de minute și apoi strecurați. După ce s-a răcorit, adăugați sucul de la 1 lămâie și 1 lingură de miere.

Sursă: Mother Nature Network, 10 natural cough remedies: https://www.mnn.com/health/fitness-well-being/stories/10-natural-cough-remedies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *