Există peste 400 de virusuri răspunzătoare pentru apariția infecțiilor, inclusiv răceală, gripă, hepatită sau SIDA. Din păcate, medicina convențională nu oferă foarte multe opțiuni de tratare a afecțiunilor virale, motiv pentru care mulți dintre medici prescriu antibiotice în mod necorespunzător.
Virusurile sunt agenți mici infecțioși care se pot înmulți doar în interiorul celulelor vii ale altor organisme. Pot afecta toate formele de viață: de la microorganisme și plante până la animale și oameni.
Se răspândesc pe mai multe căi. La animale, ele sunt purtate de insecte care sug sângele. Unele virusuri, precum virusul gripal, se răspândește prin tuse sau strănut.
Diareea infecțioasă (gastroenterita) se contactează prin consumul de alimente sau apă contaminate și se transmite prin fecale sau pe cale orală, din cauza igienizării precare a mâinilor.
TOP 8 PLANTE ANTIVIRALE
Plantele antivirale au capacitatea de a inhiba dezvoltarea virusurilor. Pot fi folosite pentru tratarea infecțiilor fără precauții speciale, datorită toxicității lor reduse și a efectelor secundare minime.
Multe din ele au și proprietăți imunostimulatoare, prin care întăresc atacul organismului împotriva patogenilor virali. Din această privință, ele pot fi superioare medicamentelor antivirale, întrucât patogenii dezvoltă mutații și devin tot mai puțin sensibili la tratament.
• Fructele de soc. Combat atât infecții virale (gripă, herpes), cât și infecții bacteriene. Un studiu publicat în „Journal of Alternative and Complementary Medicine” a arătat că fructele de soc pot fi folosite ca tratament sigur pentru virusul gripal A și B.
• Echinaceea. Este una din cele mai vine vândute plante din toate timpurile, datorită acțiunilor sale imunostimulatoare și imunomodulatoare remarcabile. Compușii fitochimici pe care îi conține au capacitatea de a reduce infecțiile virale și tumorile. O substanță numită „echinaceină” împiedică penetrarea celulelor sănătoase de către virusuri și bacterii. Echinaceea reduce inflamația, durerea și îmbunătățește sănătatea mentală.
• Gălbenele. Folosite din secolul al 12-lea, aceste plante conțin multe flavonoide, substanțe antioxidante care protejează celulele de daunele radicalilor liberi. Totodată, gălbenelele luptă împotriva virusurilor și a bacteriilor. Picăturile cu gălbenele pot fi folosite pentru tratarea infecțiilor urechii la copii.
• Usturoi. Experimentele au arătat că alicina – compusul activ din usturoi – poate ucide nenumărate microorganisme, responsabile pentru cele mai ușoare sau grave infecții, precum tuberculoză, pneumonia, infecții ORL sau infecții herpetice. Totodată, usturoiul ajută la controlul tensiunii arteriale și reduce riscul de cancer.
• Astragalus. Rădăcina de astragalus este considerată un antiviral natural puternic. Medicii chinezi o folosesc de secole pentru stimularea imunității. Studiile au arătat că planta poate preveni răcelile comune și gripa.
• Ghimbir. Acest condiment este apreciat în toată lumea pentru proprietățile sale antiinflamatoare și imunostimulatoare. Îmbunătățește circulația sangvină, încălzește corpul, ajută la eliminarea mucozităților și a toxinelor, curăță sistemul limfatic, reduce greața, balonarea și durerea, ameliorează simptomele de răceală și gripă.
• Lemnul-dulce. Rădăcina de lemn dulce este de asemenea o plantă antivirală puternică ce poate preveni hepatita C, virusul HIV și virusul gripal. Conținutul de triterpenoide este responsabil pentru activitatea antivirală a plantei. Are totodată efecte antioxidante și imunostimulatoare. Este utilă în dureri de gât, tuse, oboseala suprarenală și dureri.
• Oregano sălbatic. Cunoscut și sub numele de sovârf, oregano sălbatic este considerat superior antibioticelor datorită efectelor secundare reduse. Conține timol și carvacrol, substanțe cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Carvacrolul ajută în infecții virale, alergii, tumori, paraziți și inflamații cauzatoare de boli.
PLANTE ANTIVIRALE – MODURI DE UTILIZARE
Cel mai simplu și practic mod de administrare a plantelor antivirale este ceaiul. Se folosește 1 lingură de plante la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 4-6 ore. Rădăcinile trebuie fierte 10-20 de minute.
[products ids=”4559, 3807, 4270,6918,3343,4460,3771,7040,4458, 3831,3694″ orderby=”date” columns=”11″ order=”desc”]