SALATĂ de SFECLĂ cu NUCI și MAIONEZĂ vegetală

Cele mai multe rețete de salate cu legume și maioneză provin de la ruși. Acestea sunt deosebit de populare în Rusia, mai ales în perioada de iarnă.

O salată deosebit de simplă, hrănitoare și gustoasă este salata de sfeclă, nuci și maioneză vegetală pe care v-o prezentăm mai jos.

SALATĂ DE SFECLĂ CU NUCI ȘI MAIONEZĂ – REȚETĂ

Ingrediente salată:

• 1 sfeclă mică
• 1 mână de nuci

Ingrediente maioneză vegetală:

• 1 ceașcă de orez alb fiert
• 2-3 linguri de ulei
• 1 vârf de cuțit de turmeric
• 1-2 lingurițe de suc de lămâie
• 1 ceașcă de lapte de soia/apă
• sare, după gust

Preparare

Spălați sfecla roșie și puneți-o la fiert cu tot cu coajă în apă. Trebuie să fie suficient de moale încât furculița să pătrundă ușor prin ea.

După ce s-a răcorit, curățați-o de coajă și dați-o pe răzătoarea cu găuri mari. La fel de bine o puteți toca cubulețe mici.

Puneți sfecla într-un bol și adăugați miezul de nucă. Dacă vreți ca salata să fie mai gustoasă și ușor crocantă, rumeniți puțin miezul de nucă înainte de a-l adăuga peste sfeclă.

Pentru a prepara maioneza, fierbeți orezul conform instrucțiunilor.

Puneți apoi orezul fiert scurs în blender. Adăugați treptat în timp ce mixați ingredientele lichide: uleiul, laptele de soia/apa și sucul de lămâie.

Trebuie să obțineți o consistență similară maionezei originale. Gustați de sare și de acru. Puteți adăuga și puțin muștar dulce.

Adăugați câteva linguri de maioneză peste sfeclă și nuci și amestecați ușor.

Păstrați salata într-o caserolă, în frigider. Este recomandat să o consumați cât mai repede.

Dacă nu vă place maioneza de orez, puteți folosi maioneză de soia, maioneză din cartof (1 cartof mare fiert) sau din conopidă (3-4 buchețele de conopidă fiartă).

Maioneza se poate colora și cu morcov sau dovleac fiert în loc de turmeric. Nu adăugați prea mult, pentru a nu modifica gustul.

[products ids=”4844, 3009, 6286″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Salata de sfeclă, nuci și maioneză poate fi servită la orice masă a zilei, ca atare, sau ca garnitură la o altă mâncare: orez, piure, chiftele etc.

Sursă: Alimentația Optimă: Salată De Sfeclă Roșie Cu Maioneză Vegetală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *