SIROPUL de MUGURI de PIN – indicații terapeutice, utilizare

De la pin se folosesc în scop medicinal aproape toate părțile: scoarța, acele, mugurii și polenul. Mugurii se colectează primăvara. Reprezintă partea principală a pinului utilizată în medicina tradițională din diferite zone ale lumii.

Rușii folosesc mugurii de pin intern pentru bronșita cronică și pentru tuberculoză, și extern pentru artrită și diferite afecțiuni ale pielii (sub formă de băi).

SIROP DE PIN – INDICAȚII TERAPEUTICE

Una din cele mai populare forme de utilizare terapeutică a mugurilor de pin este siropul. Iar beneficiul cel mai important al acestui produs este fără îndoială capacitatea de a proteja sistemul respirator împotriva patogenilor.

– gripă
– laringită
– traheită acută și cronică
– bronșită

Siropul de pin ajută la subțierea și eliminarea secrețiilor bronșice excesive. Grație efectelor emoliente, pinul reduce iritația din gât și calmează tusea.

Prin proprietățile sale antiseptice, combate infectarea căilor respiratorii. Conține circa 40 de principii antibacteriene și un număr mare de taninuri care ajută la eliminarea microorganismelor și la reducerea mucusului din căile respiratorii.

Pinul calmează spasmele bronhice și are efecte astringente și antiinflamatoare. Stimulează imunitatea și circulația sangvină.

[products ids=”3769, 3544, 4497, 4455″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

MOD DE ADMINISTRARE

Copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani vor primi câte 2-3 lingurițe pe zi. Doza pentru copiii între 6 și 12 ani este de 4-5 lingurițe pe zi.

Copiii peste 12 ani și adulții pot lua câte 3-4 linguri de sirop pe zi.

Siropul de muguri de pin poate fi consumat în siguranță și pe perioada sarcinii și alăptării.

Acest produs este contraindicat persoanelor care suferă de diabet sau alergie la oricare din componentele produsului.

Bibliografie:
1. Organic Facts, 5 Incredible Benefits Of Pine: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/pine.html
2. Hobby Farms, 4 Parts of Pine Trees That Benefit Your Health: https://www.hobbyfarms.com/4-parts-of-pine-trees-that-benefit-your-health/
3. Botanical Online.com, Pine Tree Properties: https://www.botanical-online.com/english/pine-tree-properties.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *