ȘTRUDEL de post cu DOVLEAC, fără zahăr

Această rețetă de ștrudel de post este foarte reușită și merită încercată. Spre deosebire de ștrudelul din comerț, care conține multe grăsimi, zahăr și aditivi din făina albă, cel prezentat mai jos este mult mai natural și sănătos.

Se prepară din făină integrală, bogată în fibre și vitamine. Aluatul este îndulcit în mod natural cu suc de măr, iar umplutura este îndulcită cu stafide și curmale. Puteți face umplutura cu măr în loc de dovleac.

ȘTRUDEL CU DOVLEAC, FĂRĂ ZAHĂR – REȚETĂ

Ingrediente aluat

• 2 căni de făină integrală
• 1 cană de suc de măr
• 5 linguri de ulei
• 1 praf de sare

Ingrediente umplutură

• 10 căni de dovleac ras
• 1 cană de piure de măr
• 1 cană de nuci tocate mărunt
• ½ cană de stafide
• ½ cană de curmale tocate mărunt
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de coajă rasă de portocale

Preparare

Începeți prin a pregăti dovleacul. Curățați-l de semințe și de coajă și dați-l pe răzătoarea cu găuri mari. Pentru a-l înmuia puțin, dați-l la cuptor circa 15 minute, într-un vas cu capac, fără apă.

Scoateți-l din cuptor și adăugați imediat stafidele, curmalele tocate mărunt și scorțișoara. Adăugați și pulpa de măr pasată sub formă de piure. La final, adăugați miezul de nucă tocat și el mărunt.

Pentru a prepara foile, puneți făina integrală într-un bol mare. Adăugați sarea și amestecați. Incorporați sucul de măr și uleiul, apoi amestecați cu o lingură. Frământați apoi aluatul circa 10 minute.

Dacă este prea moale, mai adăugați făină. Acoperiți-l cu o folie de plastic și lăsați-l să stea 30-60 de minute.

[products ids=”5898, 5584, 4773, 2917″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

 

Împărțiți-l apoi în patru părți egale. Pudrați masa de lucru cu făină și întindeți pe rând fiecare bucată de aluat sub forma unei foi cât se poate de subțire.

Adăugați 5-6 linguri de umplutură de dovleac și întindeți pe toată suprafața foii. Rulați foaia de aluat strâns, dar cu grijă.

Așezați ruladele obținute în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le în cuptor la foc mediu circa 1 oră sau mai mult.
Lăsați-le să se răcească de tot. Se vor tăia mai bine.

Acest ștrudel cu dovleac este deosebit de savuros și aromat, deși nu conține zahăr, nici ouă sau lactate.

Are un gust dulceag, este moale și cremos. Mai mult decât atât, este suficient de sățios, consistent și energizant încât să poată fi servit la masa de dimineață, cu o ceașcă de ceai, lapte sau cafea.

Sursă: Alimentația Optimă, Ștrudel cu dovleac, fără zahăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *