SUPĂ cremoasă de CASTRAVEȚI și AVOCADO, fără fierbere

Cel mai mare procent din alimentația noastră îl ocupă mâncărurile gătite. Puțini sunt aceia care consumă zilnic legume, fructe și verdețuri crude, fie care atare, fie sub formă de salate.

Hrana vie este cea mai importantă, deoarece ea ne oferă nutrienții de care corpul are nevoie nealterați, intacți. De aceea ar trebui să mâncăm cel puțin câte o salată de legume pe zi, să bem smoothie-uri de fructe și să înlocuim dulciurile cu fructe uscate sau proaspete.

Legumele și verdețurile proaspete pot fi folosite nu doar la salate, ci și la supe. Rawdia ne arată cum putem prepara o supă raw-vegană, adică fără preparare termică. Aveți nevoie doar de un blender, iar restul se face de la sine.

Castravetele este ingredientul central al acestei rețete. Datorită faptului că este foarte bogat în apă și sărac în calorii, este preferatul celor care țin cură de slăbire. Cercetătorii indieni citează potențialul său antidiabetic și hipolipidemiant.

Castraveții acționează ca un agent de curățare în interiorul corpului, ajutând la eliminarea deșeurilor și a toxinelor acumulate. Sucul proaspăt de castravete hrănește pielea, calmează iritațiile pielii și arsurile solare și reduce umflăturile.

Are efecte răcoritoare și tonice. Flavonoidele și taninurile îi conferă proprietăți analgezice și antioxidante.

Textura cremoasă a acestei supe este dată de pulpa de avocado și de nucile caju (care îi conferă totodată o aromă dulceagă, plăcută).

SUPĂ CRUDĂ DIN CASTRAVEȚI – REȚETĂ

Ingrediente

• 1 castravete mare
• 1 avocado
• 70 g de caju
• 1 legătură de mărar/pătrunjel/busuioc
• 2 căței de usturoi
• 100 ml suc de lămâie
• 100 ml de ulei de măsline
• sare și piper, după gust

Preparare

Începeți prin a pune nucile caju la înmuiat în apă caldă. Lăsați-le la hidratat cel puțin 4 ore (preferabil peste noapte), ca să se poată mixa mai ușor în blender și să se transforme într-o pastă cât mai fină.

Tăiați castravetele bucăți mici și puneți-l în blender. Turnați peste el uleiul, sucul de lămâie și puțină apă. Nu puneți prea multă apă, ci doar cât să funcționeze blenderul. Ajustați cantitatea de lichid în funcție de consistența pe care doriți să o dați supei.

Adăugați avocado tăiat cubulețe, nucile caju hidratate și scurse de apă, verdeața tocată mărunt, sare și piper. Mixați până rezultă o compoziție lichidă, omogenă.

Dacă doriți să dați supei mai multă textură, puteți adăuga la final câteva cubulețe de castravete crud. Decorați cu mărar tocat mărunt și ulei de măsline.

 

Surse bibliografice:

1. Mukherjee PK, Nema NK, Maity N, Sarkar BK, „Phytochemical and therapeutic potential of cucumber”, articol publicat în jurnalul Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23098877
2. D Kumar, S Kumar, J Singh, Narender, Rashmi, BD Vashistha, and N Singh, „Free Radical Scavenging and Analgesic Activities of Cucumis sativus L. Fruit Extract”, articol publicat în Journal of Young Pharmacists. 2010 Oct-Dec; 2(4): 365–368, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3019374/
3. Rawdia, „SUPA RAW DE CASTRAVETI”: https://rawdia.ro/supa-raw-de-castraveti/

2 comments
  1. Banuiesc ca este foarte gustoasa. Am sa pregatesc si eu ac . supa crema mai ales ca sunt vegetariana de aproape 30 de ani

  2. Cîte porții ies? Nu e gretoasa? Uleiul de măsline este greu, cu nuci cajou, cu avocado toate sint grele așa deci introduse in stomac….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *