Tratament naturist pentru colesterol

Tratament naturist colesterol:

Colesterolul este o substanță grasă care se găsește în sânge. Există cazuri în care nivelul colesterolului LDL crește peste limita normală și persoana respectivă este diagnosticată cu hipercolesterolemie.

A avea colesterolul mărit înseamnă a te expune la un risc mai mare de depozite grase în artere și blocaje periculoase.

Tratament naturist colesterol: Freepik – www.freepik.com

Unele persoane au o altă problemă cu colesterolul: nivelul colesterolului HDL este prea mic. Acest tip de colesterol este considerat benefic și util, deoarece el ajută la eliminarea colesterolului LDL din artere, reducând astfel riscul de plăci de aterom și blocaje.

Este foarte important ca care au colesterolul mărit să ia măsurile necesare pentru echilibrarea valorilor acestuia și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Dietă pentru colesterol

Vestea bună este că da, colesterolul poate fi diminuat prin schimbarea stilului de viață. Specialiștii în nutriție și sănătate recomandă adoptarea unei diete benefice pentru sistemul cardiovascular.

Ea presupune în primul rând reducerea aportului de grăsimi saturate și grăsimi trans. Mai precis, se recomandă limitarea consumului de carne roșie și produse lactate grase.

Totodată, este necesară evitarea prăjelilor. Este mai sănătos să preparați mâncarea la aburi sau în cuptor. Folosiți ulei de măsline, avocado și alte surse de grăsimi sănătoase.

Citește și: Dietă pentru scăderea trigliceridelor crescute

O dietă care susține sănătatea inimii încurajează consumul de legume, fructe, cereale integrale, pește, nuci, semințe și carne slabă. Sunt contraindicate băuturile răcoritoare bogate în zahăr și intens alimentele procesate.

Creșterea aportului de fibre poate însemna o scădere de până la 10% a nivelului colesterolului.

Două diete foarte sănătoase și potrivite pentru cei care au nevoie de o scădere a colesterolului sunt dieta Mediteraneană și dieta DASH.

Mișcarea fizică este deosebit de importantă, deoarece sedentarismul duce la scăderea colesterolului HDL din sânge și implicit la acumularea colesterolului LDL în artere.

Mișcare fizică, scăderea în greutate

Experții recomandă un minim de 150 de minute de exerciții aerobice de intensitate moderată pe săptămână. Acest lucru ajută la scăderea colesterolului, dar și a tensiunii arteriale mari.

Mersul la pas vioi, mersul pe bicicletă și înotul sunt exerciții fizice eficiente.

Excesul ponderal este un alt factor de risc pentru persoanele cu un nivel mare de colesterol. Chiar și o scădere de 10% a greutății corporale poate îmbunătăți profilul colesterolului.

Un alt sfat valoros este renunțarea la fumat. Tutunul scad la rândul lui concentrația de colesterol HDL. Persoanele fumătoare care au colesterolul mărit sunt mai predispuse la boli coronariene, hipertensiune arterială și diabet. Fumatul pasiv este la fel de periculos.

Tratament naturist pentru colesterol

Există produse naturale care pot fi folosite ca adjuvant pentru colesterol colesterolului și a tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii.

Astragalus – susține imunitatea, are efecte antiinflamatoare, antibacteriene și adaptogene; unele cercetări sugerează o acțiune benefică și asupra inimii.

Păducel – florile, fructele și frunzele sale sunt folosite în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare din vechime; studiile au arătat că păducelul ar putea fi util în insuficiența cardiacă.

Semințe de in – datorită conținutului de acid alfa-linoleic (un tip de acid Omega-3), semințele de in scad riscul bolilor de inimă și reduc nivelul colesterolului mărit, mai cu seamă la femeile postmenopauzale.

Citește și: Semințele de in scad greutatea corporașă, colesterolul și glicemia

Omega 3 – aceste grăsimi bune au fost asociate cu un risc redus de deces din cauze cardiovasculare; 1-2 porții de pește gras (somon, ton, hering, sardine) pe săptămână pot preveni decesul cauzat de un atac de cord.

Usturoi – este disponibil și sub formă de capsule sau tablete; scade tensiunea arterială și colesterolul și încetinește progresia aterosclerozei.

Dacă în urma modificărilor făcute în alimentație și stilul de viață nivelul colesterolului rămâne crescut, medicul poate recomanda un tratament medicamentos.

Cumpără de aici remedii pentru colesterol:

[products ids=”4880, 7334, 10429, 10085″ orderby=”date” columns=”3 order=”desc”]

Principalele medicamente prescrise persoanelor cu hipercolesterolemie sunt: statinele, inhibitorii absorbției de colesterol și medicamentele injectabile.

Surse:
1. Mark R Laflamme and Ana Gotter, Natural Remedies for High Cholesterol, Healthline: https://www.healthline.com/health/heart-disease/natural-remedies-cholesterol
2. Heart.org, Prevention and Treatment of High Cholesterol (Hyperlipidemia): https://www.heart.org/en/health-topics/cholesterol/prevention-and-treatment-of-high-cholesterol-hyperlipidemia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *