Tratamente naturiste, GHEARA DIAVOLULUI este… LEACUL LUI DUMNEZEU. Ce boli vindecă această plantă miraculoasă

Unele dintre tratamentele naturiste pe care vi le propunem pe acest site uimesc nu doar prin eficiența lor, ci și prin denumirile exotice. Este cazul și cu această plantă, folosită în nu mai puțin de 7 tratamente naturiste, pentru boli foarte grele.

În ciuda numelui respingător, care provine de la forma fructului său oval, încapsulat în coaja lemnoasă, cu doi spini centrali mari și două rânduri laterale de brațe acoperite de țepi, această plantă alină durerea, fiind totodată un remediu eficient în tratarea şi prevenirea afecţiunilor de tot felul, fiind folosită în tratamente naturiste

Gheara diavolului ( Harpagophytum procumbens ), planta ierboasă care crește pe terenuri nisipoase și foarte aride, la altitudini de 500-1000 de metri, în Africa de Sud, în Namibia și în Madagascar, este unul din cele mai puternice remedii naturale împotriva durerilor, reușind, prin proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice, să îmbunătățească mobilitatea persoanelor care suferă de osteoartrită sau de reumatism degenerativ.

Partea cea mai frecvent folosită a plantei sunt tuberculii, partea umflată a rădăcinii, din care se extrag substanţele antiinflamatoare, care ulterior ajung în compoziţia medicamentelor, a gelurilor şi a cremelor. Rezultate foarte bune în terapie s-au obținut și din frunze și flori.


Gheara diavolului este folosită în prevenirea și tratarea unor boli, dintre care amintim:

1. Ateroscleroza – tratamentul cu gheara diavolului poate preveni ateroscleroza, dacă este administrat într-o cură de o lună şi jumătate. Datorită efectului său antioxidant ajută la preîntâmpinarea depunerilor de colesterol pe pereţii vaselor de sânge. Are efect de reducere a nivelului colesterolului din sânge și de combatere a hipertensiunii, principalele premise de formare a plăcilor de aterom pe artere.

2. Dureri de spate (sciatică, spondiloză, lumbago) – studiile au demonstrat că tratamentul intern cu Gheara diavolului ajută la eliminarea durerilor și a inflamațiilor la nivelul coloanei vertebrale. În tratamentul cazurilor minore de reumatism şi de dureri articulare se recomandă infuzia (un pliculeţ cu plantă de 2 g la 200 ml de apă clocotită, se bea o cană de 1-3 ori pe zi) sau capsulele.

3. Complicațiile hepatice – administrarea acestei plante în cazurile de afectare a ficatului, prin infectarea cu virusului hepatitic B sau C, ori prin ingestia repetată de substanțe toxice (cum ar fi alcoolul), încetinește procesele de distrugere a celulelor hepatice și de fibrozare a ficatului. Astfel, o cură în care se administrează câte patru capsule de Gheara diavolului pe zi, vreme de două luni, ajută la prevenirea cirozei.
4. Artrita – calitaţile antiinflamatorii ale acestei plante, conferite de harpagozidă şi fitosteroli sunt cele care produc acest efect, planta fiind adesea recomandată pentru tratarea artritei și a cazurilor uşoare de reumatism. Tratamentul se face extern, cu cataplasme sau comprese cu decoct.

5. Migrene – crizele intense de dureri de cap, însoțite de greață și de vomă sunt tratate cu ajutorul infuziei de gheara diavolului.

6. Adjuvant în diabet – se face o cură de 8 săptămâni, timp în care se iau câte 3 capsule de Gheara diavolului pe zi, înaintea meselor principale. Studiile de medicină experimentală au arătat că această plantă are efect hipoglicemiant direct, scăzând cu 5-7% concentrația zahărului din sânge.

7. Adjuvant în alergii – unele persoane cu alergii cronice, care au folosit Gheara diavolului, au relatat că în urma tratamentului cu această plantă au resimțit ameliorări puternice ale simptomelor afecțiunii. 4 capsule de Gheara-diavolului, luate zilnic o perioadă de 1-2 luni, reduc intensitatea reacțiilor adverse la nivelul pielii, reduc inflamația și catarul respirator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *