Trei moduri delicioase în care puteţi prepara porumbul copt

Porumbul copt sau fiert este o gustare delicioasă de sezon, însă puţini se gândesc să adauge şi alte ingrediente în afară de sare pentru a-i da o savoare aparte. Tăvălit prin parmezan, uns cu unt şi usturoi, garnisit cu brânză feta sau busuioc, iată numai câteva feluri în care puteţi pregăti un porumb copt senzaţional.

Porumbul copt poate fi asezonat cu o mulţime de arome pentru a avea parte de un adevărat răsfăţ culinar. Dacă aţi ales până acum să mâncaţi porumb copt presărat doar cu sare, în stil clasic, a venit vremea să încercaţi şi variantele îmbunătăţite.

Porumb copt cu parmezan şi pătrunjel

Ingrediente:

8 ştiuleţi cu tot cu pănuşi
8 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
2 căţei de usturoi, tocaţi
jumătate de linguriţă cu cimbru uscat
sare şi piper negru, proaspăt măcinat, după gust
jumătate de ceaşcă de parmezan proaspăt ras
2 linguri de pătrunjel proaspăt, mărunţit

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi aşezaţi porumbul înfăşurat încă în pănuşi direct pe grătar. (Porumbul poate fi copt şi fără pănuşi, la foc mediu, timp de 12 minute. Însă iese mai moale şi mai gustos când este făcut în pănuşi). Lăsaţi-lpână s-a copt şi este moale, aproxiamtiv 45 de minute. Între timp, amestecaţi într-un bol untul, usturoiul pisat şi cimbrul, şi puneţi sare şi piper după gust. Curăţaţi porumbul de pănuşi, după ce l-aţi scos din cuptor, şi frecaţi fiecare ştiulete cu o lingură din amestecul pe bază de unt. Serviţi imediat, presărat cu parmezan şi pătrunjel tocat.

Porumb copt cu brânză feta şi usturoi

Ingrediente:

4 ştiuleţi de porumb
1 linguriţă de sare cu usturoi (cumpărată sau preparată acasă)
2 linguri de unt topit
2-3 linguri de ulei de măsline
1/3 ceaşcă cu brânză feta mărunţită

Mod de preparare: 

Curăţaţi porumbul de pănuşi, apoi puteţi să ungeţi fiecare ştiulete în parte cu amestecul format din unt şi ulei de măsline. Presăraţi sarea cu usturoi şi înfăşuraţi fiecare ştiulete în folie de aluminiu. Lăsaţi porumbul la copt, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute. După ce s-a făcut, ungeţi fiecare ştiulete în parte cu încă puţin unt amestecat cu ulei şi presăraţi brânză feta, cât este porumbul fierbinte.

Porumb copt cu unt şi busuioc 

Ingrediente pentru porumbul copt:

8 ştiuleţi de porumb
ulei de măsline
sare

Ingrediente pentru untul cu busuioc

2 bucăţi de unt nesărat, lăsat la temperatura camerei
1 ceaşcă cu frunze proaspete de busuioc
1 lingură cu sare de mare

Mod de preparare: 

Încălziţi grătarul şi ungeţi porumbul cu puţin ulei de măsline, după care presăraţi sare. Când grătarul este fierbinte, puneţi porumbul şi acoperiţi-l cu capacul. Întoarceţi ştiuleţii de câteva ori, până când observaţi că s-a făcut. Nu ar trebui să dureze mai mult de 8-10 minute, în mod normal. Nu-l lăsaţi prea mult, altfel porumbul va fi prea uscat. Între timp, amestecaţi într-un blender untul, busuiocul şi sarea de mare. După ce busuiocul a fost mărunţit şi untul a căpătat o nuanţă verzuie, atunci untul cu busuioc este gata. Ungeţi porumbul fierbinte cu amestecul obţinut şi, dacă simţiţi nevoia, mai presăraţi nişte sare. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *