ULEI esențial de GHIMBIR – antiinflamator, calmant, stimulator, tonic general (beneficii + utilizări)

Uleiul esențial de ghimbir are proprietăți antiinflamatoare și antalgice, stimulatoare și tonice la nivel general. Are numeroase beneficii și poate fi folosit în diverse afecțiuni și simptome.

Este în mod deosebit cunoscut și apreciat pentru capacitatea de a reduce inflamațiile, calma durerile și stimula circulația sangvină. Gingerolii și uleiurile esențiale aromatice pe care le conține au efecte anti-artritice. Studiile pe animale au arătat că este util în artrita reumatoidă.

Ghimbirul încălzește corpul, reduce oboseala, colicile, crampele și diferite tipuri de dureriarticulare, musculare, menstruale.

Totodată, este adesea folosit pentru combaterea stărilor de greață și rău de mișcare. Un studiu din 2017 a arătat că aromaterapia cu ulei esențial de ghimbir este eficientă la pacienții cu operație abdominală cu simptome de greață și vărsături.

Uleiul esențial de ghimbir a demonstrat și efecte neuroprotectoare. Compusul 6-ginerol poate fi considerat un remediu eficient pentru prevenirea și tratarea bolii Alzheimer prin îmbunătățirea capacității antioxidante a sistemului imunitar.

ULEI ESENȚIAL DE GHIMBIR – UTILIZĂRI

• dureri cauzate de reumatism, artrită, fracturi, vânătăi, furuncule
• răceală, gripă, tuse, sinuzită, guturai
• greață, rău de mișcare (de mare, de mașină), mahmureală
• dureri în gât, diaree, colici, crampe, frisoane (se aplică comprese calde cu ulei de ghimbir)
• cefalee, febră (se aplică comprese reci cu ulei de ghimbir)

[products ids=”8609, 8573, 2970″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Asemenea altor uleiuri esențiale, uleiul esențial de ghimbir nu trebuie aplicat direct pe piele. Acesta trebuie diluat corespunzător cu un ulei vegetal, sau adăugat în preparate cosmetice (creme, loțiuni, unguente, geluri) și compoziții pentru aromaterapie.

Amestecat cu un ulei vegetal, se poate folosi ca masaj pentru reducerea durerilor, stimularea circulației și încălzirea membrelor reci.

În caz de oboseală, se masează coloana vertebrală. În dureri de stomac se masează zona abdominală. Pentru combaterea stărilor de greață, indigestie, rău de mișcare sau mahmureală, se pun 1-2 picături de ulei esențial de ghimbir pe o batistă și se inhalează.

Se poate adăuga 1 picătură și în șampon, pentru combaterea căderii părului.

Atenție, acest produs NU se administrează intern, deoarece poate cauza toxicitate.

Surse:
1. Janet L. Funk, Jennifer B. Frye, Janice N. Oyarzo, Jianling Chen, Huaping Zhang, and Barbara N. Timmermannb. Anti-Inflammatory Effects of the Essential Oils of Ginger (Zingiber officinale Roscoe) in Experimental Rheumatoid Arthritis. Pharma Nutrition. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5115784/
2. Lee YR, Shin HS. Effectiveness of Ginger Essential Oil on Postoperative Nausea and Vomiting in Abdominal Surgery Patients. Journal of Alternative Complementary Medicine. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27841938
3. Muhammad Ayaz, Abdul Sadiq, Muhammad Junaid, Farhat Ullah, Fazal Subhan, and Jawad Ahmed. Neuroprotective and Anti-Aging Potentials of Essential Oils from Aromatic and Medicinal Plants. Frontiers in Aging Neuroscience. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5447774/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *