ULEIUL de CĂTINĂ – un remediu valoros pentru orice casă

În ciuda tuturor produselor alterate din punct de vedere chimic care există astăzi pe piață, mai sunt și produse naturale, care merită din plin atenția noastră, pentru valoarea lor nutritivă și terapeutică deosebită.

Uleiul de cătină este unul din ele. Uleiurile naturale conțin proteine, vitamine, minerale și mai ales acizi grași esențiali care hrănesc și vindecă corpul din interior spre exterior.

Ulei de catina beneficii, administrare, pret

Pe primele locuri în topul celor mai bune uleiuri naturale se află fără îndoială cel de cătină. Are proprietăți regenerante, detoxifiante, vindecătoare, anticancerigene, antioxidante și anti-îmbătrânire.

Pe lângă Omega-3, Omega-6 și Omega-9, uleiul de cătină conține și Omega-7. Acești acizi grași (acid palmitoleic) au proprietăți unice, îndeosebi de a reduce riscul de boli cardiace, diabet și cancer.

ULEI DE CĂTINĂ – BENEFICII

Omega-7 îmbunătățește sănătatea și funcția tractului digestiv prin prevenirea sau chiar tratarea refluxului gastroesofagian și ulcerelor gastrice.

Uleiul de cătină calmează și întărește membranele mucoase care căptușesc pereții interni ai stomacului, esofagului și intestinelor. Este util în arsuri stomacale și ulcere frecvente.

Uleiul de cătină conține circa 60 de antioxidanți diferiți – care protejează organismul de numeroase boli. Un efect important al uleiului de cătină este protejarea ficatului de daunele provocate de aflatoxine – un tip de toxine produse de specii de fungi care contaminează porumbul, arahidele și nucile.

Datorită efectelor antiinflamatoare și antioxidante, uleiul de cătină ajută la echilibrarea nivelurilor de colesterol din sânge și organe.

Totodată, acești acizi grași afectează hormonii care controlează depozitarea grăsimii. Prin faptul că inhibă activitățile hormonale care semnalizează corpul să stocheze excesul de glucoză ca grăsime, uleiul de cătină poate ajuta la scăderea în greutate.

Alte beneficii:

– atenuează simptomele de menopauză
– întărește structura celulară a pielii
– menține sănătatea membranelor mucoase din ochi, gură și vagin
– previne uscarea și mâncărimile pielii
– reduce inflamația și roșeața provocată de eczeme, psoriazis și rozacee
– reduce mătreața
– accelerează procesul de regenerare a pielii
– previne semnele de îmbătrânire prematură a pielii
– estompează ridurile și coșurile
– ajută la tratarea acneii

MODURI DE UTILIZARE

Uleiul de cătină poate fi administrat intern, pentru întărirea imunității și combaterea bolilor enumerate mai sus. Doza pentru adulți este de 20 de picături, de 3 ori pe zi, iar pentru copiii cu vârsta de peste 3 ani, doza este de 5 picături, de 3 ori pe zi.

Ulei de cătină – preț

O sticluță de 10 ml cu ulei de cătină pur costă în jur de 12 lei.

Bibliografie:
Natural Living Ideas, 10 Reasons Why You Need Sea Buckthorn Berry Oil In Your Life: https://www.naturallivingideas.com/sea-buckthorn-berry-oil-benefits/

[products ids=”5435, 3733″ orderby=”date” columns=”2″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *