Unguente pentru hemoroizi

Unguent hemoroizi reteta

Există multe rețete de unguente pentru hemoroizi care dau rezultate bune. Unele sunt recomandate de diverși botaniști, altele sunt chiar dezvoltate de oamenii de știință.

Deși sunt considerați o consecință a supraponderalității, a sarcinii sau a constipației, hemoroizii au devenit astăzi o problemă tot mai des întâlnită.

Unguent hemoroizi reteta: Freepik – www.freepik.com

Se estimează că până la vârsta de 50 de ani, circa 50% din populația lumii va avea simptome specifice hemoroizilor: mâncărimi, dureri rectale, sângerări sau chiar prolaps.

Hemoroizii apar atunci când venele se inflamează și se extind, la fel ca în cazul varicelor de pe picioare. Există două tipuri de hemoroizi: interni și externi. Hemoroizii interni se dezvoltă în rectul interior, iar hemoroizii externi se formează sub pielea din jurul anusului.

Cel mai mare disconfort îl creează hemoroizii externi. Atunci când în interiorul lor apar cheaguri de sânge, ei deveni extrem de dureroși. Pe de altă parte, hemoroizii interni sângerează, dar nu produc durere. Cu toate acestea, sunt mai periculoși deoarece se pot extinde mai departe de anus.

Hemoroizii – cauze și simptome

O persoană poate dezvolta hemoroizi din cauza statului prelungit pe scaun, sau din cauza constipației cronice (sforțarea în timpul eliminării scaunului).

Hemoroizii sunt de asemenea des întâlniți la femeile însărcinate, din cauza uterului care se lărgește și pune presiune pe vene.

Hemoroizii externi cauzează mâncărimi și iritații în zona anală, precum și durere, umflături sau sângerări. Hemoroizii interni nu se văd, nici nu se simt, și nici nu produc disconfort. Doar în momentul defecației pot să apară iritații și sângerări.

Sângerările rectale trebuie investigate de medic, deoarece ele se pot datora altor cauze, precum polipilor colorectali canceroși. În special persoanele peste 45 de ani pot avea nevoie de colonoscopie dacă au aceste sângerări și nu știu care este cauza lor.

Unguent hemoroizi – rețetă

Disconfortul cauzat de hemoroizi poate fi atenuat prin utilizarea unor remedii naturiste. Cremele și unguentele sunt cel mai des folosite. Există și ceaiuri pentru hemoroizi, care acționează intern asupra vaselor de sânge.

Un unguent bun pentru hemoroizi este cel pe bază de coada-șoricelului. Rețeta este recomandată de botaniștii Maria Treben și David Hoffman:

• 6 lingurițe de coada-șoricelului uscată
• 150 ml de ulei de măsline
• 2 lingurițe de ceară

Se pot adăuga și alte plante utile, precum flori de gălbenele, mușețel, pătlagină ori sunătoare.

Pentru a obține acest unguent pentru hemoroizi trebuie să puneți plantele la macerat în ulei încălzit. Borcanul se închide ermetic și se lasă 14 zile într-un loc însorit sau călduros. Se strecoară printr-o pânză de tifon și se pune într-un bol de sticlă.

Se adaugă ceara de albine mărunțită sau dată pe răzătoare. Se așază bolul deasupra unui ibric cu apă care clocotește (bain-marie). După ce s-a topit ceara, se pune o picătură de compoziție pe mână și se testează vâscozitatea unguentului. Dacă este prea moale, se mai pune puțină ceară.

Se toarnă apoi într-un borcan de sticlă și se lasă la răcit. După ce alifia s-a închegat, se pune capacul și se păstrează la rece.

Se aplică pe hemoroizi cu un șervețel curat după fiecare scaun și din nou seara. În paralel cu acest tratament pentru hemoroizi se poate bea și ceai de coada-șoricelului.

Alte unguente pentru hemoroizi 

– se amestecă ulei de măsline, miere și ceară de albine în cantități egale; se aplică pe hemoroizi.

– se pun 400 ml de ulei de măsline și 60 g de ceară de albine la bain-marie; după ce s-a topit ceara, se adaugă 1 gălbenuș de ou fiert și pasat cu furculița; se omogenizează și se strecoară apoi printr-o sită, într-un borcan; se aplică direct pe zona afectată.

Propoderm
Biovenal
– cremă de gălbenele și arnică
unguent de nuc
unguent de mușețel
– gel de aloe vera

Cumpără de aici unguente pentru hemoroizi:

[products ids=”3710,10685, 3156, 4334, 4332″ orderby=”date” columns=”5 order=”desc”]

Prevenirea hemoroizilor

Pentru prevenirea hemoroizilor este importantă prevenirea constipației. Acest lucru se poate realiza prin creșterea aportului de fibre și lichide, care înmoaie scaunul și facilitează eliminarea fără presiune sau sforțare.

Leguminoasele, legumele, cerealele integrale și fructele sunt bogate în fibre.

Mersul pe jos la pas vioi, timp de 20-30 de minute pe zi, poate îmbunătăți de asemenea funcția intestinală.

Durerile și umflăturile cauzate de hemoroizi pot fi ușurate cu ajutorul compreselor cu gheață, aplicate câteva minute.

Surse bibliografice:

1. Harvard Health Publishing, Hemorrhoids and what to do about them: https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/hemorrhoids_and_what_to_do_about_them
2. Mayo Clinic, Hemorrhoids: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hemorrhoids/symptoms-causes/syc-20360268
3. Ana-Maria Postolache, Alifie pentru hemoroizi din 3 ingrediente, La Taifas: https://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/produse-naturale-facute-in-casa/122402/alifie-pentru-hemoroizi-din-3-ingrediente-reteta-video/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *