VINETE pane la cuptor – dietetice, delicioase

Vinetele sunt cel mai des preparate sub formă de salată. Coapte în cuptor, capătă un gust cu totul deosebit, încât cu greu îți poți da seama că sunt vinete.

O rețetă atractivă în acest sens este cea de vinete pane. Versiunea pe care v-o prezentăm este dietetică, întrucât paneurile nu se prăjesc în ulei, ci se coc la cuptor. În plus, nu se dau prin făină de grâu rafinată, ci printr-o pastă de orez și făină de ovăz.

VINETE PANE LA CUPTOR – REȚETĂ

Ingrediente

• 2 vinete
• 2 căni de orez integral fiert
• 2 căni de fulgi de ovăz măcinați
• 1 căpățână mică de usturoi
• ½ linguriță de turmeric
• ulei de măsline
• sare

Preparare

Spălați vinetele și tăiați-le rondele potrivit de groase. Dați-le cu sare și masați-le bine. Lăsați-le să se scurgă bine, circa 30 de minute. Între timp, preparați compoziția de orez.

Fierbeți orezul conform instrucțiunilor. Puneți-l în blender și adăugați cățeii de usturoi decojiți, turmericul și sare, după gust. Mixați până rezultă o pastă fină și transferați-o într-un bol larg.

Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița de cafea pentru a obține o pulbere fină. Sau puteți folosi direct făină de ovăz cumpărată.

Puneți făina de ovăz pe o farfurie întinsă. Acum puteți prepara paneurile.

Tamponați rondelele de vinete cu un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. Dați-le întâi prin făina de ovăz, apoi prin pasta de orez, apoi din nou prin făina de ovăz, pe ambele părți.

[products ids=”4850, 4952, 2993, 5336″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

Așezați rondelele în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le la foc potrivit circa 30-40 de minute. După 15-20 de minute se stat în cuptor, sau când s-a uscat crusta, se întorc pe cealaltă parte.

Scoateți tava din cuptor când sunt gata, și ungeți-le imediat cu ulei de măsline, folosind o pensulă. Dați-le pe ambele părți. Puneți-le într-un bol și acoperiți-l cu un capac sau cu folie de plastic. Astfel veți obține vinete pane fragede și savuroase.

Le puteți servi cu salate de verdețuri, cu legume, cu tofu, cu orez, piure sau alte garnituri. Pot fi folosite și la asamblarea de sandviciuri vegetariene sau vegane.

Sursă: Alimentația Optimă, Vinete pane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *