CIUPERCILE medicinale care măresc IMUNITATEA

Natura a constituit dintotdeauna o sursă importantă de inspirație pentru medicină. Ea produce o diversitate extraordinară de substanțe bioactive, înzestrate de Dumnezeu cu un potențial terapeutic uriaș.

Ciupercile sunt folosite în scop medicinal de mii de ani în Asia. Există circa 140.000 de specii de fungi care formează ciuperci, iar știința cunoaște doar 10% din acestea. Circa 270 de specii au proprietăți terapeutice, iar 100 de specii sunt în prezent studiate pentru beneficiile lor.

Ciupercile medicinale se numără printre cele mai valoroase tonice pentru sănătate, datorită capacității lor uimitoare de a ajuta imunitatea și adaptabilitatea organismului uman.

Cele mai populare ciuperci medicinale sunt: Reishi (Ganoderma), Chaga, Cordyceps, Shiitake, Maitake, Tremella fusciforma, Enokitake și Polyporus umbellatus.

CIUPERCILE MEDICINALE – BENEFICII

Luptă împotriva cancerului. Ciupercile medicinale sunt cercetate pentru potențialul lor anticancerigen impresionant (fungoterapia). Studiile au arătat că ciupercile medicinale conțin compuși care stimulează producția un tip specific de celule imune menite să caute și să distrugă celulele canceroase. Acestea inhibă formarea tumorilor, protejează ADN-ul de daunele radicalilor liberi și stopează mutațiile celulare. În același timp, protejează celulele sănătoase și măresc capacitatea corpului de a se auto-detoxifia de substanțele periculoase.

Consolidează imunitatea. Conțin compuși specifici care pot stimula aproape orice sistem din corp. Scad inflamația, ajută la alcalinizarea corpului și în consecință îmbunătățesc imunitatea și reduc riscul de boli. Au proprietăți antibacteriene și antifungice puternice. Unele antibiotice de sinteză sunt chiar derivate din extracte de fungi.

Măresc nivelul de vitamina D din corp. Consumul de ciuperci a fost asociat cu o dietă și o nutriție mai bună. Extractul de ciuperci albe a fost la fel de eficient ca suplimentele cu vitamina D2 sau D3 în creșterea nivelurilor de vitamina D. Consumul de alimente bogate în vitamina D ajută la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă, a tulburărilor de dispoziție și a pierderii de masă osoasă.

Protejează sănătatea inimii. Ciupercile scad colesterolul și previn întărirea arterelor – un factor de risc pentru bolile de inimă. Conțin fitonutrienți care împiedică lipirea colesterolului de pereții vaselor de sânge și formarea de plăci.

Susțin energia și sănătatea creierului. Ciupercile sunt o sursă valoroasă de vitamine din grupul B, care stimulează funcția glandelor suprarenale, funcția creierului, susțin nivelurile de energie, îmbunătățesc funcția neurotransmițătorilor, previn bolile neurodegenerative, susțin metabolismul și scad nivelurile de stres. Ciupercile medicinale funcționează și ca adaptogene, care scad nivelurile de cortizol și ajută corpul să se adapteze la factorii de stres.

IMUNITATE CU 7 CIUPERCI – BENEFICII

Un produs natural care conțin un amestec de 7 ciuperci medicinale este produsul de la Fares „Imunitate cu 7 ciuperci”.

Se pot lua câte 3 capsule pe zi. La copii de 10-14 ani, doza este de 2 capsule pe zi. Se administrează la o oră după masă, ultima cel târziu la ora 18:00.

Se fac cure de 2 ori pe an, primăvara și toamna. O cură durează 3-6 săptămâni, cu posibilitate de repetare după o lună de pauză.

– mărește imunitatea și capacitatea de apărare a organismului la patogenii periculoși
– stimulează producția de interferon în corp
– are efecte adaptogene, tonice generale
– crește rezistența la stres, efort fizic și surmenaj psihic
– protejează ficatul și rinichii
– este util în perioade de oboseală, convalescență
– protejează împotriva efectelor nocive ale radiațiilor

[products ids=”3819, 6956, 4517, 7897, 3807″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Acest produs este contraindicat femeilor pe perioada sarcinii și alăptării și persoanelor care iau anticoagulante. Nu se va administra timp de o lună după vaccinare.

Surse:
1. Food Matters, Everything You Need To Know About Medicinal Mushrooms: https://www.foodmatters.com/article/everything-you-need-to-know-about-medicinal-mushrooms
2. Artem Blagodatski, Margarita Yatsunskaya, Valeriia Mikhailova, Vladlena Tiasto, Alexander Kagansky and Vladimir L. Katanaev. Medicinal mushrooms as an attractive new source of natural compounds for future cancer therapy. Oncotarget. 2018: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6044372/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *