De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Un somn adecvat este cheia pentru o sănătate bună. Astăzi vom vorbi despre poziția în care este mai bine să dormi și cum poziția corpului în somn afectează munca organismului.

Toată lumea știe cât este de necesar un somn odihnitor pentru sănătatea mentală și fizică. Experții spun că există poziții corporale de somn care au un efect benefic asupra bunăstării noastre.

Experții cred că poziția corpului afectează bunăstarea unei persoane. Somnul pe partea stângă promovează o funcție digestivă mai bună, este bun pentru sistemul cardiovascular și are o serie de alte beneficii:

Avantajele dormitului pe partea stângă:

1. Întărește sistemul limfatic

Când o persoană doarme pe partea stângă, este mai ușor pentru corpul său să filtreze lichidul limfatic. Se crede că partea stângă este predominantă, în această poziție este mai ușor pentru el să lucreze și să efectueze filtrarea necesară.

2. Sistemul digestiv funcționează mai bine

Dormitul pe partea stângă facilitează munca intestinului gros, deoarece deșeurile alimentare se deplasează mai ușor prin el. Organele digestive sunt în poziția optimă, ceea ce are un efect benefic asupra producției de enzime necesare.

3. Ajută sistemul cardiovascular

Dormitul pe partea stângă ajută mușchiul inimii să funcționeze mai bine, îmbunătățind filtrarea limfatică și favorizând circulația sângelui. Cu toate acestea, există câteva excepții: pentru cei care au boli coronariene sau au boli cronice ale sistemului cardiovascular, se recomandă să doarmă pe partea dreaptă.

4. Este benefic în timpul sarcinii

Femeile însărcinate care dorm pe partea stângă vor beneficia de o presiune mai mică pe spate. În plus, în această poziție uterul nu apasă pe ficat și îmbunătățește circulația sângelui către toate organele.

5. Ajută la ameliorarea arsurilor la stomac

Stomacul nostru este situat pe dreapta, așa că somnul pe partea opusă, ajută la reducerea acidității și la reducerea arsurilor la stomac. Când apar arsurile, medicii recomandă întinderea pe partea stângă, iar după 10 minute simptomele se vor ameliora.

6. Reduce presiunea pe coloana vertebrală

Cei care au probleme cu durerile de spate sunt sfătuiți să doarmă pe partea stângă, astfel încât vor reduce presiunea asupra coloanei vertebrale.

7. Favorizează circulația sângelui

Pentru cei care au boli vasculare sau suferă de vene varicoase, este mai bine să doarmă pe partea stângă. În această poziție, circulația sângelui se îmbunătățește, iar presiunea asupra venei cavă, care rulează pe partea dreaptă a corpului, scade.

Când ar trebui să dormi pe partea dreaptă?

Există excepții de la toate regulile. În bolile sistemului cardiovascular, persoanele care suferă de stop respirator brusc (apnee), glaucom și o serie de alte boli, trebuie să consulte un medic pentru a alege o poziție de somn  sigură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *