Ceaiurile din plante sunt extrem de folositoare în timpul unei gripe sau răceli, deoarece ajută la fluidizarea mucusului și favorizează eliminarea excesului.
Totodată, unele plante au proprietatea de a calma durerile în gât, de a favoriza expectorația și de a decongestiona căile respiratorii.
Un ceai foarte bun în caz de răceală și gripă este ceaiul Bronhofit, conceput special pentru ușurarea respirației. Conține un amestec ingenios de 9 plante care lucrează în sinergie, eliminând disconfortul resimțit la nivelul tractului respirator:
• pătlagină
• eucalipt
• isop
• rostopască
• ghimbir
• fenicul
• cimbru
• iarbă mare
• lemn-dulce
INDICAȚII TERAPEUTICE:
– eliberarea căilor bronșice
– eliminarea secrețiilor bronșice
– eliminarea patogenilor de la nivelul tractului respirator
MOD DE PREPARARE ȘI ADMINISTRARE
Pentru 1 cană de ceai se folosește 1 linguriță de amestec de plante și 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute, sub capac.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani pot bea câte 1-2 căni de ceai pe zi. Copiii peste 12 ani și adulții pot consuma câte 3-4 căni de ceai pe zi. Administrarea se face înaintea meselor.
O cură cu ceaiul Bronhofit poate dura câteva săptămâni.
PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII
Ceaiul Bronhofit nu trebuie administrat la copiii sub 3 ani. Este de asemenea contraindicat persoanelor cu alergie la oricare din plantele pe care le conține.
Nu trebuie consumat pe perioada sarcinii și alăptării.
Pe durata unei gripe sau răceli, trebuie evitate produsele lactate, dulciurile rafinate, produsele care conțin zahăr alb, făina albă și toate produsele care conțin făină rafinată, grăsimi și prăjeli. Toate acestea nu fac decât să stimuleze producția de mucus.
Se recomandă în schimb consumul de cât mai multe alimente vegetale: fructe, legume, verdețuri – crude, sub formă de suc sau supe calde.
Lichidele sunt deosebit de importante pentru prevenirea deshidratării și stimularea expectorației.
[products ids=”3841, 4503, 7911, 4447″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]