O rețetă delicioasă pentru micul-dejun, care ne poate oferi doza necesară de nutrienți și energie pentru restul zilei este această combinație dintre iaurt, miere și polen.
Adaosul de produse apicole la mesele noastre este o alegere foarte bună, datorită faptului că ele aduc un aport valoros de substanțe nutritive care lipsesc din produsele procesate și rafinate pe care cei mai mulți dintre noi le consumăm astăzi.
Polenul este considerat un aliment complet, întrucât conține toți micronutrienții de care corpul nostru are nevoie. Este de asemenea una din cele mai bune surse de proteine complete vegetale, cu o rată mare de absorbție în tubul digestiv.
IAURT CU POLEN, MIERE ȘI RODIE – REȚETĂ
Ingrediente
• 1 pahar de iaurt cremos
• 1 linguriță de miere
• 1 linguriță de polen crud
• ½ rodie sau alte fructe (bucăți de banane, ananas, kiwi, portocale, măr, pară etc)
• 1 linguriță de semințe (susan, floarea-soarelui, in, chia, cânepă etc)
Preparare
Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați mierea și omogenizați. Incorporați apoi semințele de rodie și celelalte semințe și amestecați bine. La final, puneți polenul și amestecați ușor.
BENEFICII
Acest mic-dejun este recomandat în mod special copiilor, vârstnicilor și persoanelor convalescente. Combate anemia, ajută la recuperarea și întărirea organismelor slăbite sau afectate de boală.
Totodată, iaurtul, polenul și mierea de albine sunt ingrediente utile în creșterea imunității și prevenirea răcelilor și gripei. Polenul este antibiotic și antiseptic, iar mierea este antibacteriană. Poate fi folosit ca adjuvant în episoadele de tuse, gripă sau bronșită.
[products ids=”3377, 3614, 8023, 7949″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]
Polenul crud are proprietăți probiotice naturale, ceea ce înseamnă că ajută la reglarea funcțiilor digestive. Este bogat în lactobacili și bifidobacterii rezultate din stomacul albinelor. Aceste bacterii bune au efect regenerant și echilibrator al florei intestinale.
Această rețetă este indicată și în alimentația persoanelor care fac sport de performanță sau care depun efort fizic intens. Polenul crește energia, viteza și rezistența și tonifică musculatura.
Atât polenul, cât și rodia susțin sănătatea sistemului cardiovascular, fiind în mod deosebit utile în scăderea colesterolului și prevenirea evenimentelor cardiovasculare grave, precum accidentele vasculare cerebrale sau infarctul.
Surse:
1. Apiland.ro, 7 REȚETE DE MIC DEJUN SĂNĂTOS CU MIERE, POLEN ȘI PĂSTURĂ: https://www.apiland.ro/blog/retete-cu-apicole/7-retete-mic-dejun-sanatos
2. Apiland.ro, CE ESTE POLENUL CRUD ȘI LA CE ESTE BUN? https://www.apiland.ro/blog/sanatate/ce-este-polenul-crud-si-la-ce-este-bun