Celor cărora le place hreanul, această rețetă le va pica „la țanc”. Deși nu este cel mai gustos aliment din lume, este cu siguranță unul din cele mai sănătoase.
Hreanul este un condiment puternic, cu o aromă înțepătoare, și ideal pentru diverse rețete care necesită o condimentare puternică.
A fost asociat cu numeroase beneficii pentru organism. Este bogat în minerale și oligoelemente. Conține calciu, magneziu, zinc, mangan și potasiu, precum și vitamina C. Este totodată o sursă bună de fibre, enzime și glucozinoați (sinigrină).
Consumul de hrean fi util în următoarele afecțiuni și condiții:
– hipertensiune arterială
– supraponderabilitate
– afecțiuni respiratorii
– probleme ale oaselor
– deficiența sistemului imunitar
– probleme digestive
– cancer (prevenire)
PATEU DE CAJU CU HREAN – REȚETĂ
Ingrediente
• 150 g de caju
• 3 cm de rădăcină de hrean
• 2 căței de usturoi
• 1 lămâie
Preparare
Puneți nucile caju într-un bol cu apă, cât să le acopere. Lăsați-le la înmuiat cel puțin 4-5 ore. Dacă nu le hidratați bine, nu se vor pasa foarte fin.
Scurgeți-le de apă și puneți-le în robot sau în blender, adăugând rădăcina de hrean, usturoiul, sare după gust și puțină apă (sub nivelul ingredientelor).
Mixați până se transformă într-o pastă fină. Dacă doriți să îți dați o culoare gălbuie, de ou, adăugați puțin turmeric pudră.
Pentru cremele și pateurile din caju, este indicat să folosiți un blender de mare viteză, pentru a obține o pastă fină. Dacă folosiți un robot cu lama S, veți obține o compoziție granuloasă.
Transferați pateul de caju și hrean într-un borcănel de sticlă și păstrați-l în frigider.
Îl puteți servi ca atare, pe felii de pâine prăjită, pe biscuiți uscați (crackers), rondele sau fâșii de legume.
Poate fi folosit și ca sos pentru lipie, pentru a obține o shaorma vegetală delicioasă.
Cumpără de aici:
[products ids=”7824, 4783, 6572, 7442″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]
Bibliografie:
1. Organic Facts, 11 Impressive Benefits Of Horseradish: https://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/horseradish.html
2. Izabela Pănescu, Pateu de caju cu hrean: https://www.izabelapanescu.ro/2016/03/27/pate-de-caju-cu-hrean-2/