Unguent cu SUNĂTOARE – pentru o vindecare mai rapidă a pielii

Sunătoarea este o plantă medicinală deosebită. A fost studiată îndeosebi pentru activitatea sa antidepresivă, însă aplicațiile sale dermatologice au o tradiție mult mai lungă.

Uleiul de sunătoare, unguentul de sunătoare și tinctura de sunătoare sunt preparate folosite extern, pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii.

Unguent cu sunatoare utilizari

Studiile susțin utilizarea acestor produse în tratamentul următoarelor afecțiuni:

• răni minore
• arsuri
• arsuri solare
• julituri, zgârieturi
• vânătăi, contuzii
• ulcerații ale pielii
• mialgie

SUNĂTOAREA – PROPRIETĂȚI 

Dintre compușii regăsiți în sunătoare, naftodiantronii (ex. hipericina) și floroglucinolii (ex. hiperforina) au proprietăți farmacologice – antioxidante, antiinflamatoare, anticancerigene și antimicrobiene.

În plus, hipericina este un fotosensibilizator, care poate fi folosit pentru tratamentul selectiv al cancerul de piele non-melanom.

Câteva studii clinice au arătat că sunătoarea (formule dermatologice și compuși parțial purificați) este utilă în vindecarea rănilor, în dermatita atopică, psoriazis și infecțiile cu herpes simplex.

Sunătoarea impresionează și prin capacitatea de a atenua dureri nervoase, precum sciatica.

Compușii antiinflamatori pe care îi conține o face utilă în ameliorarea durerilor provocate de artrită și gută și a durerilor musculare.

UNGUENT CU SUNĂTOARE – UTILIZĂRI

Unguentul cu sunătoare ajută la refacerea țesuturilor afectate de arsuri, eczeme, hemoroizi sau alt fel de răni, datorită efectelor dezinfectante, antibacteriene și cicatrizante.

Este un produs deosebit de util deoarece accelerează vindecarea tăieturilor, zgârieturilor și altor leziuni minore ale pielii, mai ales la copii. Reduce umflăturile și roșeața pielii, și previne infectarea rănilor.

Masajul cu ulei sau cremă de sunătoare destine mușchii tensionați sau dureroși.

Totodată, poate fi folosit și în scop cosmetic, pentru hidratarea tenurilor uscate și calmarea celor sensibile.

Cumpara de aici

[products ids=”3568″ orderby=”date” columns=”1″ order=”desc”]

Bibliografie:
1. Wölfle U, Seelinger G, Schempp CM. Topical application of St. John’s wort (Hypericum perforatum). Planta Med. 2014 Feb;80(2-3):109-20: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24214835
2. Mercola, St. John’s Wort: A Potential Answer to Life’s Worries: https://articles.mercola.com/herbs-spices/st-johns-wort.aspx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *