Alimente care „repară“ ficatul bolnav într-o lună. Ce minuni fac usturoiul şi avocado în lupta cu toxinele

Este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul nostru, fapt care îl face să fie printre cele mai importante organe. De aceea, este indicat să ne protejăm ficatul, pentru că de el depinde sănătatea noastră. Avem la îndemână câteva remedii naturale care sunt adevărate miracole pentru ficat.

Specialiştii spun că un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienţii din hrană şi îi transformă în componente esenţiale ale sângelui, prin colectarea vitaminelor şi a mineralelor şi prin producerea enzimelor şi proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal.

“El ne ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor, să elimine bacteriile din sânge şi produce bila, necesară pentru digestia alimentelor. Când ficatul devine suprasolicitat, din cauza stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot apărea probleme grave de sănătate”, explică dr. Victor Verinceanu, medic de familie.

Cinci alimente care detoxifică organismul

Iată care sunt cele 5 substanţe nutritive esenţiale pe care trebuie să le integrezi în regimul tău alimentar pentru a-ţi menţine un ficat sănătos.

Usturoiul conţine numeroşi compuşi organo-sulfuroşi, printre care alicina şi seleniu, două ingrediente importante care protejează ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Acesta acţionează ca antibiotic natural, fără efecte secundare întrucât are puternice proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene. Usturoiul stimulează creşterea nivelului de antioxidanţi din organism, ajută la scăderea valorilor glucozei serice şi a tensiunii arteriale.

Grapefruitul este bogat în vitamina C şi antioxidanti, doi importanţi agenţi care stimulează producerea de enzime pentru detoxifierea ficatului. Fibrele solubile din grapefruit contribuie la scăderea colesterolului şi determină ficatul să ardă grăsimile.

Avocado ajută organismul să producă un tip de antioxidant numit ”glutation”, de care ficatul are nevoie pentru a filtra componentele toxice. Consumul acestui fruct, o dată sau de 2 ori pe săptămână, poate repara un ficat deteriorat în numai o lună. Avocado este unul dintre puţinele fructe cu un conţinut ridicat de proteine. Un avocado conţine 4 grame de proteine, o cantitate ridicată în comparatie cu multe alte fructe. De asemenea, proteinele pe care le conţine sunt cele esenţiale şi de înaltă calitate, care se digera mult mai uşor şi hrănesc muşchii.

Nucile sunt bogate în L-arginina, glutation şi acizi graşi Omega-3, substanţe care contribuie la procesul de purificare a ficatului. Nucile sprijină funcţiile hepatice şi facilitează oxigenarea sângelui. Specialiştii ne sfătuiesc să consumăm nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua efectele lor negative asupra organismului.

Ceaiul verde conţine catechine, antioxidanţi puternici care asistă funcţia hepatică şi sunt responsabili pentru efectul sporit de ardere a grăsimii. Această băutură protejează ficatul împotriva toxinelor care pot provoca daune grave. “Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante datorită substanţelor care combat radicalii liberi, substanţe numite polifenoli şi catechinele, flavonoide şi alcaloizi, iar efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor”, explică medicul Daniela Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *