BLAT de tort fără ZAHĂR, care nu îngrașă

Celor care sunt în căutarea unei rețete de blat fără zahăr, le oferim această rețetă reușită. În loc de zahăr se poate folosi îndulcitorul natural stevia, sau suc de fructe cu un indice glicemic redus.

Acest blat de tort fără zahăr este o alegere inspirată nu doar pentru persoanele care au diabet sau exces ponderal și sunt la cura de slăbire, ci pentru toți cei care doresc să mănânce dulciuri sănătoase.

Zahărul alb face parte din categoria „alimentelor” cu cel mai mare grad de nocivitate pentru organism. Pe lângă faptul că dă dependență, duce la scăderea unor minerale importante din corp, favorizează apariția inflamațiilor și a bolilor cronice, precum cancerul.

Nu recomandăm îndulcitorii artificiali din supermarketuri. Stevia rebaudiana este cel mai bun îndulcitor natural. Este complet lipsit de calorii și poate fi consumat în siguranță și de diabetici.

Se poate găsi în magazinele cu profil naturist, sub diverse forme: tablete, pudră, extract lichid.

Blat de tort fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 5 ouă
• 5 linguri de făină integrală
• ½ plic de praf de copt
• 10 picături de stevia sau alt îndulcitor lichid

Preparare

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu puțină sare până se transformă într-o spumă tare. Într-un bol separat, amestecați gălbenușurile cu stevia și 1 lingură de făină.

Adăugați amestecul de gălbenușuri la spuma de albușuri și amestecați ușor. Incorporați celelalte 4 linguri de făină amestecată cu praful de copt, adăugată în ploaie.

Turnați compoziția de blat într-o tavă rotundă (inel detașabil) sau altă formă și coaceți-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsați-l să stea circa 15-20 de minute, sau până când scobitoarea iese curată din centru.

Dacă blatul a crescut și este suficient de gros, îl puteți tăia în două.

Dacă doriți să obțineți un blat care să poată fi tăiat în trei, folosiți 7-8 ouă și un număr egal de linguri de făină (7-8 linguri de făină).

Blatul poate fi însiropat cu suc de măr, lămâie, de portocale, ananas sau alte fructe, sau cu câteva picături de stevia și apă.

Dacă nu aveți îndulcitor stevia, puteți folosi suc de fructe cu un indice glicemic mic pentru a îndulci compoziția de blat.

Cele mai bune alegeri în acest sens sunt fructele de pădure (mure, coacăze, căpșuni, zmeură, afine, dude), fructele citrice, cireșele, vișinele sau caisele.

Sursă: Prodieta, Blat de tort fara zahar: https://prodieta.ro/retete/blat-de-tort-fara-zahar-cu-stevia-dieta-diabet-blat-tort-care-nu-ingrasa/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *