Calciul CORAL – sursă naturală de CALCIU și MAGNEZIU, care se asimilează mai bine în oase

Calciul coral este comercializat ca supliment pentru tratarea nivelurilor scăzute de calciu sanguin la persoanele care nu consumă suficient calciu prin dietă. Conține calciu și magneziu într-un raport de 2:1.

Poate fi util și în afecțiunile asociate cu hipocalcemie, precum osteoporoză, ostemalacie, rahitism, hipoparatiroidism sau tetanie latentă, precum și în regimul femeilor gravide, mamelor care alăptează, femeilor aflate în perioada de postmenopauză, persoanelor care iau anumite medicamente, precum prednison, fenobarbital, fenitoină.

Un studiu apărut în 2012 în Nutrition Research a arătat că suplimentele cu calciu coral și zeolit protejează oasele la femeile aflate în perioada de postmenopauză.

Sursa sau aria de proveniență a calciului este importantă în ceea ce privește cantitatea de calciu asimilată în oase. Sursele de calciu natural sunt considerate superioare din acest punct de vedere surselor de calciu sintetic.

Un studiu din 1999, realizat de cercetătorii japonezi de la spitalul Higashi Sapporo, a comparat rata de absorbție a calciului coral cu cea a carbonatului de calciu.

Au participat 12 voluntari sănătoși (6 bărbați și 6 femei). Aceștia au consumat biscuiți cu pudră de calciu coral o perioadă de timp, iar după 3 zile de pauză, au consumat biscuiți cu pudră de carbonat de calciu.

Rezultatele au arătat că pe perioada în care participanții au consumat biscuiți cu carbonat de calciu, excreția de calciu urinar a fost mai mare decât în perioada în care au primit calciu coral. Calciul coral este așadar mai bine absorbit de către intestin decât carbonatul de calciu.

Calciul este important pentru funcționarea normală a oaselor, a mușchilor, a celulelor și a nervilor. În momentul în care corpul nu are suficient calciu în sânge, va prelua cantitatea necesară din oase. De aceea, pentru păstrarea oaselor puternice și rezistente, este important să avem un nivel optim de calciu.

Consultați doctorul sau farmacistul înainte de a lua acest produs dacă suferiți de: boli renale, pietre la rinichi, hipoaciditate stomacală, boli cardiovasculare, boli ale pancreasului, anumite boli pulmonare sau sindrom de malabsorbție.

Surse bibliografice:

1. Web MD, C Calcium: https://www.webmd.com/drugs/2/drug-64799/coral-calcium-oral/details
2. Ishitani K, Itakura E, Goto S, Esashi T. Calcium absorption from the ingestion of coral-derived calcium by humans. Journal of Nutritional Science (Tokyo). 1999: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10683804
3. Banu J, Varela E, Guerra JM, Halade G, Williams PJ, Bahadur AN, Hanaoka K, Fernandes G. Dietary coral calcium and zeolite protects bone in a mouse model for postmenopausal bone loss. Nutrition Research. 2012: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23244542

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *