Ce este ULEIUL fracționat de COCOS – beneficii, utilizări

Uleiul de cocos este considerat un tip de grăsime sănătoasă. Conține trigliceride de lanț mediu (TLM), care au un efect puternic asupra metabolismului.

Din tractul diegestiv, aceste grăsimi sunt transportate direct în ficat, unde sunt folosiți ca o sursă rapidă de energie.

CE ESTE ULEIUL FRACȚIONAT DE COCOS

Uleiul fracționat de cocos este un produs obținut din uleiul de cocos, printr-un proces numit fracționare. Prin intermediul acestui proces sunt separate diferite tipuri de grăsimi regăsite în mod natural în anumite uleiuri.

De pildă, uleiul fracționat de cocos este un ulei din care au fost eliminați acizii grași de lanț lung și o parte din trigliceridele de lanț mediu. Mai precis, acesta mai conține doar 2 acizi grași: acid caprilic și acid capric.

Spre deosebire de uleiul de cocos integral, care se solidifică la temperaturi mici, uleiul fracționat de cocos rămâne lichid chiar și în frigider.

CE BENEFICII ARE ULEIUL FRACȚIONAT DE COCOS

Studiile au arătat că o dietă bogată în acizi grași de lanț mediu (principalii compuși din uleiul fracționat de cocos) poate ajuta la pierderea în greutate.

Cercetătorii au înlocuit alte grăsimi din dietă cu TLM și au descoperit că aceștia din urmă reduc foamea și aportul de calorii, intensifică procesul de ardere a grăsimilor și caloriilor și au o probabilitate mai mică de a fi depozitați ca grăsime în corp. Cu toate acestea, procentul de pierdere în greutate nu a fost foarte mare, iar dovezile studiilor sunt slabe.

TLM din uleiul fracționat de cocos poate avea și alte beneficii:

– Îmbunătățirea performanței fizice
– Scăderea rezistenței la insulină
– Îmbunătățirea factorilor de risc la diabeticii supraponderali
– Pot fi utili în cadrul unei diete ketogenice copii cu epilepsie
– Îmbunătățirea funcției creierului la persoanele cu Alzheimer ușor sau moderat

[products ids=”8543, 7842, 3030, 3076, 6562, 10052″ orderby=”date” columns=”6″ order=”desc”]

Uleiul de cocos integral conține 50% acid lauric, un tip de grăsime saturată asociată cu numeroase beneficii: combaterea bacteriilor, virusurilor și ciupercilor (fungi) și protejarea împotriva unui spectru larg de infecții.

Cele mai multe tipuri de ulei fracționat de cocos nu conțin acid lauric, sau conțin cantități foarte mici. Din această cauză, nu are aceleași beneficii ca uleiul de cocos obișnuit.

MODURI DE UTILIZARE

Uleiul fracționat de cocos poate fi folosit mai mult pentru îngrijirea corporală. Este foarte fin, nu are miros, se poate folosi pe toate tipurile de ten. Nu astupă porii, nu lasă pielea grasă, ci lucioasă și satinată.

Poate fi folosit ca ulei de masaj, balsam pentru păr sau ca agent hidratant pentru piele.

Sursă: Healthline, What Is Fractionated Coconut Oil Good For? https://www.healthline.com/nutrition/fractionated-coconut-oil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *