Cea mai grozavă prăjitură din cartofi. Este simplă și rapid de făcut cu doar câteva ingrediente

Aceste prăjituri din cartofi, chiar dacă par de modă veche, sunt grozave la orice masă sau doar ca gustare. Este simplă și rapid de făcut cu doar câteva ingrediente. Pentru a pregăti aluatul vei avea nevoie de ulei vegetal în cantitate de 100 ml, făină aproximativ 270 g, adică 1,5 căni cu o capacitate de 250 ml, pastă de tomate 20 g, sare 0,5 linguriță și 0,5 linguriță de praf de copt. Iar toate ingredientele se vor frământa cu 100 ml de apă.

Pentru o umplutură este nevoie de cartofi curățați aproximativ 500 g, ceapă în cantitate de 150 g, 15 g de mărar, adică aproximativ 4-6 crenguțe, sare după gust şi o lingură de ulei vegetal.

Aluatul e gata când devine untos și nu se lipește de mâini

Într-un bol punem 0,5 lingurițe de sare și pasta de roșii, apoi se toarnă apa și ulei vegetal, 100 ml. După care amestecă totul cu un tel până consistența se omogenizează.

Cerneți într-un bol jumătate din volumul total de făină amestecată cu praful de copt după care amestecați bine ingredientele. Apoi, adăugând treptat făina rămasă, frământăm aluatul.  Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați la frigider pentru 20 de minute.

Ingredientele necesare pentru umplutură

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în cuburi foarte mici. Curățați ceapa și, de asemenea, tăiați-o în cuburi mici. Puneți ceapa și cartofii într-un bol, adăugați ulei vegetal. Ulterior, adăugăm sare. Tăiați mărunt mărarul și adăugați-l în bol. După care amestecăm totul și astfel umplutura este gata.

Porniți cuptorul să se încălzească până la 180 de grade. Scoateţi aluatul din frigider și îl împărțim în 2 părți. Una dintre acestea trebuie să fie mai mare, aproximativ 2/3 și una mai mică adică aproape de 1/3. Întindem cea mai mare parte din aluat într-un strat rotund subțire de aproximativ 0,3 cm grosime și 33 cm în diametru.

Cu ajutorul unui sucitor se întinde un strat de aluat într-o foaie, formând laturi înalte de 3-4 cm. Am acoperit fundul formei cu pergament, și am uns și fundul și pereții cu ulei vegetal. Diametrul formei trebuie să fie de 24-26 cm. Ulterior se pune umplutura pe aluat.

În cât timp se coace prăjitura

Întindeți restul, partea mai mică de aluat într-un strat subțire rotund. Acoperim umplutura cu aluat, ciupim marginile, conectând stratul inferior și superior. În mijlocul piesei de prelucrat facem o gaură pentru eliberarea aburului.

Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, coacem prăjitură din cartof pentru 20 de minute. Apoi scoatem prăjitura, turnăm 50 ml apă călduță cu sare în gaură. Se pune prăjitura iar la cuptor pentru 30 de minute. Scoateți plăcinta coaptă din cuptor, acoperiți cu un prosop și lăsați să se răcească puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *