Ceai GASTROINTESTINAL – pentru balonare, constipație, hiperaciditate

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Stomacul este mai mult decât un sac muscular care inițiază digestia. Cercetătorii îl consideră cel mai sofisticat organ endocrin, cu o biochimie, imunologie și microbiologie unică.

Toate materiile ingerate trebuie să negocieze mai întâi cu stomacul, de aceea el este cel mai important segment al tractului gastrointestinal.

TULBURĂRILE GASTROINTESTINALE – CAUZE

Prin secreția acidului gastric, stomacul inițiază procesul digestiv și totodată acționează ca primă linie de apărare împotriva microbilor care produc toxiinfecții alimentare.

Tulburările gastrointestinale pot afecta calitatea vieții, cauzând probleme de natură fizică, mentală și socială. Cele mai comune sunt constipația, sindromul colonului iritabil, hemoroizii, fisurile anale, abcesele perianale, fistulele anale, infecțiile perianale, bolile diverticulare, colita, polipii pe colon și cancerul.

Cele mai multe pot fi prevenite prin obiceiuri alimentare sănătoase și un stil de viață sănătos. Dintre factorii care pot afecta buna funcționare a tractului gastrointestinal sunt:

– dietele sărace în fibre
– mișcare fizică insuficientă
– călătoriile sau schimbările în rutina zilnică
– consum ridicat de produse lactate
– stresul
– abuzul de laxative (care în timp slăbesc mușchii intestinali)
– consumul de medicamente antiacide, care conțin calciu sau aluminiu
– consum de antidepresive, pastile cu fier, narcotice
– sarcina

CEAI GASTROINTESTINAL

Cei de la Farmacia Naturii au conceput un ceai special pentru protejarea sistemului gastrointestinal și prevenirea neplăcerilor cauzate de tulburările digestive: balonare, flatulență, meteorism abdominal sau hiperaciditate.

Ceaiul are efecte reglator asupra digestiei, ajutând la eliminarea deșeurilor nedigerate și la absorbția nutrienților din alimente.

Plantele din compoziția sa au proprietăți carminative, calmante la nivelul mucoasei gastrice iritate, antiseptice și astringente:

nalbă
– cimbru
– melisă (roiniță)
– pelin
– mentă
– gălbenele
– busuioc
– salcâm
– salvie

Toate plantele provin din surse de agricultură ecologică. Produsul nu conține aditivi sau alte substanțe chimice.

Pentru prepararea unei căni de ceai se folosește 1 linguriță de amestec de plante și 1 cană cu apă clocotită. Se lasă 5-7 minute la infuzat, apoi se strecoară. Doza recomandată este de 2-3 căni de ceai pe zi, administrate cu 30 de minute înaintea meselor principale ale zilei.

[products ids=”7044, 3496, 8021, 7913, 7919, 7921″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Surse bibliografice:

1. Hunt RH, Camilleri M, Crowe SE, El-Omar EM4, Fox JG, Kuipers EJ6, Malfertheiner P, McColl KE8, Pritchard DM, Rugge M, Sonnenberg A, Sugano K, Tack J, „The stomach in health and disease”, articol publicat în jurnalul Gut. 2015 Oct;64(10):1650-68, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26342014
2. Cleveland Clinic, „Gastrointestinal Disorders”: https://my.clevelandclinic.org/health/articles/7040-gastrointestinal-disorders

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *