Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Ceaiuri pentru slabit

Ceaiurile pentru slăbit pot fi utile, dar și dăunătoare. Totul depinde de modul în care le folosim și de plantele din compoziția lor.

De pildă, ceaiul verde este foarte sănătos, și într-adevăr ajută la slăbit. Însă unele persoane folosesc ceaiuri detoxifiante sau ceaiuri pentru slăbit care conțin substanțe laxative. Acestea nu trebuie utilizate în fiecare zi, deoarece pot cauza efecte secundare.

Ceaiuri pentru slabit: Freepik – www.freepik.com

Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Pierderea în greutate este un proces complex, care ține foarte mult de alimentație, de aportul de calorii și de nivelul de mișcare fizică. Însă ceaiurile pot fi un adjuvant binevenit, atâta timp cât nu ne punem toată speranța în ele.

Citește și: 5 STRATEGII pentru SLĂBIT – oferite de nutriționiști de la Harvard

Ceaiul verde

Nu în mod întâmplător este catalogat drept cel mai sănătos ceai din lume. Printre beneficiile sale se numără și scăderea în greutate.

Ceaiul verde are proprietăți antioxidante puternice. El protejează celulele de daunele radicalilor liberi și previne numeroase boli cronice (ex. boli de inimă, diabet, cancer).

Studiile au demonstrat că ceaiul verde ajută la reducerea greutății și a grăsimii corporale. De pildă, o cercetare din anul 2008 realizată pe 80 de persoane obeze a arătat că introducerea ceaiului verde în dieta obișnuită i-a ajutat pe participanți să piardă cu 3,3 kg mai mult decât grupul placebo. Studiul a durat 12 săptămâni.

Într-un alt studiu, extractul de ceai verde, administrat pe o perioadă de 3 luni, a scăzut greutatea corporală, grăsimea corporală și circumferința taliei.

Acest efect s-ar putea datora conținutului de catechine – substanțe antioxidante care stimulează metabolismul și arderea grăsimii corporale.

Nutriționistul Jonathan Valdez spune că ceaiul verde stimulează termogeneza, un proces care susține arderea grăsimilor din corp. Catechinele pe care acesta le conține măresc consumul de energie, oxidarea grăsimii și reduc absorbția lipidelor în intestin. Inclusiv ceaiul matcha (care este un tip de ceai verde mai concentrat, sub formă de pulbere), are efecte similare.

Deși ceaiul verde ajută la arderea caloriilor, este important ca efortul de a slăbi să includă și strategii de reducere a aportului de calorii, atât prin dietă, cât și prin mișcare fizică.

Ceaiul negru

Și ceaiul negru ajută la slăbit, dar este mai puțin eficient decât ceaiul verde. El are proprietăți anti-obezitate, potrivit unui grup de cercetătorii de la Universitatea din California.

Aceștia au observat că ceaiul negru (decofeinizat) reduce numărul de bacterii din intestin asociate cu obezitatea și înmulțește bacteriile benefice care ajută la arderea grăsimilor și creșterea masei corporale slabe.

Un studiu pe 111 de persoane a arătat că 3 căni de ceai pe zi, timp de 3 luni, a eficientizat pierderea în greutate și scăderea circumferinței taliei.

Un alt studiu, care a inclus 4.280 de persoane, a dezvăluit că participanții cu cel mai mare aport de flavone din alimente și băuturi au avut un indice al masei corporale mai mic. Ceaiul negru este foarte bogat în flavone.

Ceaiul alb

Ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul alb sunt surse bune de catechine și cafeină, care ajută la scăderea în greutate. Dieteticianul Dana Kofsky susține că ceaiul alb ajută la descompunerea grăsimii și blochează adipogeneza, adică previne stocarea de noi celule grase în corp.

Ceaiul de păpădie

Încheind seria ceaiurilor din familia Camellia sinensis, ajungem la un ceai mai autohton. Ceaiul de păpădie are efecte diuretice naturale, prin care ajută la eliminarea excesului de apă care dă senzația de greutate și plenitudine.

Ceaiul de mentă

Deși nu are efecte directe asupra greutății corporale, ceaiul de mentă reduce considerabil apetitul. Totodată, susține digestia și promovează un somn odihnitor.

Ceaiul Rooibos

La fel de aromat și dulce ca menta, ceaiul Rooibios conține asplatină, o substanță care scade nivelul hormonului de stres care declanșează senzația de foame.

Un test de eprubetă a arătat că ceaiul Rooibios crește metabolismul grăsimilor și blochează formarea de țesut adipos (celule grase).

În concluzie, ceaiurile din plante sunt binevenite într-o cură de slăbire, deoarece nu conțin deloc calorii, ajută la hidratarea corpului și cresc diureza. În plus, multe din ele au efect antioxidant – adică protejează împotriva bolilor cronice.

Cumpără de aici produse naturale pentru slăbit:
[products ids=”11103, 3714, 4559, 10088, 9172″ orderby=”date” columns=”6 order=”desc”]

Surse bibliografice:

1. Rachael Link, The 6 Best Teas to Lose Weight and Belly Fat, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/weight-loss-tea
2. Hilary Brueck, The ‘weight loss’ teas you’ve seen on Instagram are a scam, but there are teas with appetite-curbing benefits, Insider: https://www.insider.com/do-weight-loss-teas-actually-work-detox-dangers-2019-11
3. Maya Allen, According to Dietitians, These Are the Best Kinds of Teas for Weight Loss, Byrdie.com: https://www.byrdie.com/best-teas-for-weight-loss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *