CHLORELLA – alga marină care detoxifică organismul, crește energia și susține pierderea în greutate

Chlorella este una din cele mai populare alege marine după Spirulina, originară din Taiwan și Japonia, care crește în apă proaspătă sau apă sărată. Din ea se prepară suplimente nutriționale și diverse remedii.

Este considerată un super-aliment, datorită conținutului nutrițional impresionant: fier, vitamina A, vitamina B1, vitamina B6, vitamina C, vitamina K și fosfor.

Conține și alți fitonutrienți valoroși, precum aminoacizi (proteine complete), beta-caroten, potasiu, fosfor, magneziu, biotină și complexul B.

Culoarea sa verde este dată de concentrația mare de clorofilă – un pigment din plante cu cea mai mare capacitatea de detoxifierea a corpului.

Nutriționiștii ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe fructe și legume pe zi. Aceleași beneficii le putem extrage mult mai ușor incluzând algele marine în alimentație noastră, formă de tablete sau pulbere, obținute prin extracție la rece.

CHLORELLA – BENEFICII

Studiile au arătat că această algă marină face bine întregului organism. Susține funcția hormonală normală, promovează sănătatea sistemului cardiovascular, reduce efectele negative ale chimioterapiei și radiațiilor, ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, susține procesele de detoxifiere ale organismului.

A fost folosită pentru prevenirea și tratarea următoarelor afecțiuni:

– atacuri astmatice
– halenă
– fibromialgie
– hipercolesterolemie
– hipertensiune arterială
– deficit de vitamina B12
– sindrom premenstrual
– trichomonas/tricomoniază (o infecție cu transmisie sexuală)

Unele persoane iau Chlorella și pentru creșterea nivelurilor de energie, pentru curățarea corpului de toxine și metale grele, precum și pentru îmbunătățirea funcțiilor mentale.

UN DETOXIFIANT NATURAL PUTERNIC

Chlorella este în primul rând utilă sănătății datorită capacității de a ajuta la eliminarea metalelor grele și a toxinelor din corp.

Practic, această algă se înfășoară în jurul toxinelor (chiar și a celor mai încăpățânate din corp – precum plumb, cadmiu, mercur sau uraniu) și împiedică reabsorbția lor.

De altfel, consumul regulat de Chlorella poate preveni acumularea metalelor grele în țesuturile moi și în organe.

UTILĂ ÎN CHIMIOTERAPIE SAU RADIOTERAPIE

Puterile sale detoxifiante merg și mai departe. Datorită concentrației bogate în clorofilă, Chlorella protejează organismul împotriva tratamentelor cu radiații ultraviolete, eliminând particulele radioactive din corp.

Cercetătorii de la Colegiul Medical din cadrul Universității Virginia Commonwealth susțin că funcțiile sistemului imunitar și componentele celulare rămân la aproape aceleași niveluri și sunt mai puțin afectate negativ când bolnavii de cancer trec prin chimioterapie și/sau iau medicamente imunosupresoare, precum steroizi. Pacienții cu gliom au avut episoade mai rare de gripă și infecții respiratorii când au luat Chlorella.

Un studiu publicat în 2012 în Nutrition Journal a arătat că după 8 săptămâni de tratament cu Chlorella, activitatea celulelor NK (natural-killer – ucigașul înnăscut) s-a îmbunătățit.

AJUTĂ LA PIERDEREA ÎN GREUTATE

Un studiu apărut în Journal of Medicinal Food sugerează că aportul de Chlorella a produs reduceri notabile ale procentului de grăsime, colesterol seric total și nivelurile de glucoză a jeun.

Chlorella ajută la reducerea greutății și grăsimii corporale și a toxinelor acumulate și prin faptul că are efecte reglatoare hormonale, susține metabolismul, îmbunătățește circulația și crește energia.

ÎNTINEREȘTE PIELEA

Studiile arată că această algă marină încetinește procesul de îmbătrânire al organismului, ajutându-ne să arătăm mai tineri. Rezultatele unei cercetări publicate în Clinical Laboratory a arătat că Chlorella reduce semnificativ stresul oxidativ cauzate de poluare, stres sau o dietă nesănătoasă.

Chlorella crește în mod natural nivelurile de vitamina A, vitamina C și glutațion din corp – nutrienți care elimină radicalii liberi, protejează celulele și ajută la întinerirea pielii. O linguriță sau câteva capsule de Chlorella pe zi pot produce efecte vizibile în circa 2 săptămâni.

COMBATE CANCERUL

Un studiu medical recent a arătat că Chlorella combate cancerul prin câteva mecanisme. În primul rând, administrată preventiv, întărește sistemul imunitar, ajutând astfel organismul să răspundă în mod optim la atacuri.

În al doilea rând, elimină metalele grele și toxinele din corp, reducând astfel riscul de a contact un cancer din exterior.

În al treilea rând, studiile arată că la persoanele deja diagnosticate cu cancer, Chlorella stimulează activitatea celulelor T ale sistemului imunitar, care ajută la combaterea formării de noi celule anormale. Mai mult decât atât, Chlorella reduce efectele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei.

SCADE NIVELUL DE ZAHĂR ȘI COLESTEROL DIN SÂNGE

Un studiu publicat în Journal of Medicine Food a arătat că 8.000 mg de Chlorella pe zi (împărțite în 2 doze) ajută la scăderea colesterolului și la îmbunătățirea glucozei din sânge. Cercetătorii sunt de părere că această algă activează anumite gene la nivel celular, care îmbunătățesc sensibilitatea la insulină.

Chlorella beneficii, utilizari

CHLORELLA – MODURI DE ADMINISTRARE

Chlorella pulbere sau pudră se poate adăuga în băuturi (sucuri, smoothie-uri), nu mai mult de ½ linguriță la un pahar. Sub formă de tablete, se pot lua câte 3-6 pe zi, sau conform prospectului.

Cercetătorii recomandă pentru deficitul de fier în sarcină o doză de 2 g de Chlorella, de 3 ori pe zi, administrată din a 12-18 săptămână de sarcină până la naștere.

Studiile au arătat că Chlorella este sigură când este administrată în perioade scurte de timp, până la 2 luni.

CHLORELLA – PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Pudra de Chlorella și alte suplimente pe bază de Chlorella pot cauza efecte adverse la unele persoane:

– umflarea feței sau a limbii
– sensibilitate la lumină
– deranjamente stomacale
– acnee
– oboseală, letargie
– dureri de cap, vertij
– tremurături

Aceste reacții sunt tipice oricărui program de detoxifiere. Dacă apar reacții severe, precum dificultăți respiratorii sau șoc anafilactic, mergeți de urgență la medic. Totodată, consumul de Chlorella poate colora scaunul în verde.

Suplimentele de Chlorella conțin deseori iod, motiv pentru care persoanele alergice la iod sau care nu interdicție la aportul de iod nu trebuie să consume aceste produse.

Dacă urmați un tratament cu medicamente, cereți sfatul medicului înainte de a consuma Chlorella. Aceasta poate interacționa cu medicamentele imunosupresoare și cu medicamentele pentru subțierea sângelui, precum Warfarină.

Bibliografie: Dr. Axe, 7 Proven Chlorella Benefits: https://draxe.com/7-proven-chlorella-benefits-side-effects/
[products ids=”5928, 2981, 9172″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *